Ειδησεογραφικό site

JP Morgan: Χωρίς συμφωνία μέχρι την Κυριακή, δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα και θα επιβληθούν capital controls!

22

Με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της να βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί, η επενδυτική JP Morgan κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και σημειώνει πως μπορεί να υπάρξουν άμεσες εξελίξεις.

Ο αναλυτής Ντέιβιντ ΜακΚι, με σημείωμά του προς τους πελάτες της τράπεζας, αναφέρει πως αν μέχρι την Κυριακή το απόγευμα δεν έχει υπάρξει μια λύση, τότε το επόμενο άμεσο βήμα θα είναι να κλείσουν οι τράπεζες τη Δευτέρα, να παγώσουν οι λογαριασμοί, να επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων και να κηρύξει πτώχευση η Ελλάδα έναντι του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. «Αυτές οι δραματικές εξελίξεις η πίεση αυξάνεται και στις δύο πλευρές, κάτι που μπορεί να ενδυναμώσει τις προσπάθειες για συμφωνία. Ωστόσο, είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει. Η απόφαση πρέπει να έρθει από τον Τσίπρα».

Κατά τον ΜακΚι, μέχρι την Κυριακή θα υπάρχει συμφωνία, καθώς ο Τσίπρας θέλει να αποφύγει τα capital controls, καθώς εξέτασε την αναταραχή που μπορούν να προκαλέσουν και δεν επιθυμεί να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο.

Φευ, υπογράφοντας μια τέτοια συμφωνία, συνεχίζει η ανάλυση, θα του προκαλέσει πολλά προβλήματα στο εσωτερικό. «Θα είναι δύσκολο να κρατήσει ενωμένο το κόμμα και την κυβέρνηση. Με δεδομένη την έλλειψη εμπιστοσύνης, η ελληνική πλευρά δεν θα λάβει χρήματα αν δεν περάσει προηγουμένως τη συμφωνία από την ελληνική Βουλή. Αν κι αυτό είναι πιθανό να συμβεί, δεν θα είναι εύκολο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.