Ειδησεογραφικό site

Ήρθε η ώρα να λάμψει ξανά ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

213

Μια νέα αρχή για την προοδευτική παράταξη φαίνεται ξεκάθαρα ότι ανοίγει χωρίς περιορισμούς μετά από σχεδόν μία δεκαετία ιστορικών γεγονότων και ανακατατάξεων, με τα μνημόνια που γονάτισαν τον λαό και τώρα την παγκόσμια φονική πανδημία που έχασαν την ζωή τους εκατομμύρια άνθρωποι, αλλάζοντας διεθνώς τη ζωή μας σε όλους τους τομείς με απρόβλεπτες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις .

του Κώστα Ξυλούρη

Μετά από αυτή την πρωτόγνωρη τραγική εξέλιξη δημιουργούνται νέα δεδομένα και σύγχρονες αντιλήψεις που να ανταποκρίνονται στις μεγάλες αλλαγές που θα αναγεννήσουν και θα δώσουν μία νέα πνοή στην Ελλάδα με πολιτικούς που να έχουν εμπειρία και γνώση στο σύγχρονο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Το πολιτικό σύστημα χρήζει να αναμορφωθεί ριζικά για να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις με αποτελεσματικότητα χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες καθώς οι έκτακτες συγκυρίες δεν προσφέρονται για κοκορομαχίες και ανευθυνότητες.

Ο αδόκητος θάνατος της Φώφης Γεννηματά έδωσε ένα συναισθηματικό κίνητρο στον κόσμο της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης να ξαναζωντανέψει η ελπίδα για μία νέα αλλαγή με τις νεώτερες γενιές μπροστά, όπως είχε γίνει το ιστορικό 1981!

Ο χώρος του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ επανέρχεται για πρώτη φορά εν δυνάμει στα προ του 2012 επίπεδα και δημιουργεί υψηλές προσδοκίες να ζήσουμε ξανά ημέρες περηφάνιας και αισιοδοξίας για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της σύγχρονης Ελλάδας .
Για να γίνει το ΠΑΣΟΚ ξανά πλειοψηφικό ρεύμα δεν πρέπει να αγνοήσει κανείς στο κίνημα ότι ταυτόχρονα είναι δύναμη νέας αλλαγής και μεταρρύθμισης αλλά και δύναμη υπεύθυνης και ικανής διακυβέρνησης .
Αυτό προκύπτει και από την πρόσφατη δημοσκόπηση του ΒΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ όπου καταγράφεται για πρώτη φορά μετά το 2012, σχεδόν διπλασιασμός της δεξαμενής στην οποία απευθύνεται ο κόσμος της κεντροαριστεράς, αφού το 45% δήλωσε ότι θα μπορούσε να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ!

Άρα, υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον για αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με την αποδυνάμωση των δυο μεγάλων κομμάτων, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, και ενός νέου πολιτικού ρεύματος στο χώρο του ΠΑΣΟΚ που δημιουργείται σήμερα από τις νέες γενιές που αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και του τόπου αλλά και από όλους αυτούς που είχαν αποστασιοποιηθεί και τώρα δείχνουν ενδιαφέρον να επανέλθουν δριμύτεροι !
Είναι η ώρα το ΠΑΣΟΚ να πάρει πίσω τον κόσμο του που είχε μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ με τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια που παραπλάνησαν ένα μεγάλο κομμάτι της Δημοκρατικής Παράταξης . Άλλωστε, η συγκυρία αυτή όπως διαμορφώθηκε αποτελεί ίσως την έσχατη ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη .
Η επιλογή του προέδρου θα πρέπει να γίνει με κριτήρια την δημοκρατική οργανωτική συγκρότηση, , την ενότητα, και την επανασύνδεση με τα κοινωνικά στρώματα που είναι η ραχοκοκαλιά της κεντροαριστεράς και τον κόσμο που είχε μείνει μακριά από την παράταξη όλα αυτά τα χρόνια .
Αυτά τα χαρακτηριστικά φαίνεται να συγκεντρώνει ο νεώτερος από τους τρεις πρωταγωνιστές !
Ορισμένα από αυτά είναι ότι προέρχεται από τα σπάργανα του ΠΑΣΟΚ και ανατράφηκε μέσα στο ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΠΑΣΟΚ ! Έμεινε πιστός χωρίς να απουσιάσει ούτε μία ημέρα από την παράταξη παρόλου τις αναταράξεις και δυσκολίες που είχαν δημιουργηθεί κατά καιρούς . Και δεν καθοδηγείται από αφεντικά και βαρίδια , δύναμη του είναι η ίδια η κοινωνία και με αυτή πορεύεται .
Άρα το ερώτημα που μπαίνει συχνά σε όλους τους υποψήφιους για συνεργασίες με τα δυο μεγάλα κόμματα, πριν και μετά τις εθνικές εκλογές, έχει απαντηθεί ήδη από την πορεία και διαδρομή των υποψηφίων .

Η προεκλογική και μετεκλογική ενότητα είναι πλέον όρος επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να επιχειρήσουμε το άλμα προς τα εμπρός καθώς είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει δέσμευση από όλους τους υποψηφίους προέδρους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, την επόμενη ημέρα να είναι όλοι μια γροθιά χωρίς εσωστρέφειες και διασπαστικές και διχαστικές κινήσεις που …τραυμάτισαν την παράταξη .

Διαφορετικά , θα είναι εκτεθειμένοι στη συνείδηση του λαού που τους εμπιστεύθηκε και θα έχουν διαπράξει ένα ιστορικό ατόπημα που θα τους συνοδεύει σε όλη τους τη διαδρομή …
Τώρα, είναι η μεγάλη ευκαιρία να ανατείλει πάλι ξανά ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για να κάνουμε πράξη το όραμα του ιδρυτή και μεγάλου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου

Τα σχόλια είναι κλειστά.