Ειδησεογραφικό site

ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την αυτοαποκαλούμενη «Δημοκρατία του Ντόνετσκ»»

35

Οποιεσδήποτε ενέργειες υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών

Κατηγορηματική ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Στράτου Ευθυμίου περί αναγνώρισης της αυτοαποκαλούμενης «επίσημης αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντόνετσκ» στην Ελλάδα.

Ο κ. Ευθυμίου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με πληροφορίες περί ίδρυσης και σχετικών εγκαινίων αυτής της «επίσημης αντιπροσωπείας» τόνισε ότι «ουδέποτε η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την αυτοαποκαλούμενη «Δημοκρατία του Ντόνετσκ» και επισήμανε ότι «οποιεσδήποτε ενέργειες υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης περί σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητάς της».

Σημείωσε δε ότι «η προβαλλόμενη σε ειδησεογραφικό πρακτορείο είδηση περί ίδρυσης «επίσημης» αντιπροσωπείας της ως άνω μη αναγνωρισμένης οντότητας προφανώς και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.