Ειδησεογραφικό site

Υπάλληλος «πέταξε» τον Τραμπ έξω από το Twitter: Απενεργοποίησε τον λογαριασμό του!

25

Παγκόσμια ανησυχία προκάλεσε η… εξαφάνιση για 11 λεπτά του λογαριασμού του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter.

Όσοι έτυχε να επιχειρήσουν να διαβάσουν κάποιο tweet του Τραμπ το επίμαχο διάστημα έβλεπαν το μήνυμα που εμφανίζεται όταν ένας λογαριασμός έχει «κατέβει» από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν καθώς ο Τραμπ είναι πολύ δραστήριος στο Twitter.

Τελικά όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία η αναστάτωση προκλήθηκε από το χειρισμό ενός υπαλλήλου, ο οποίος, μάλιστα, έκανε την κίνηση αυτή την τελευταία ημέρα της εργασίας του.

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας ενημερωθήκαμε ότι όλα έγιναν από υπάλληλο στο τμήμα υποστήριξης πελατών κατά την τελευταία ημέρα εργασίας του. Διεξάγουμε πλέον πλήρη εσωτερική έρευνα» ανακοίνωσε η εταιρεία.

Στην πρώτη της ανακοίνωση η εταιρεία είχε κάνει λόγο για ανθρώπινο λάθος υπαλλήλου διαβεβαιώνοντας ότι λαμβάνει μέτρα προκειμένου αυτό να μην ξαναγίνει.

Ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος δεν σχολίασε το γεγονός, καθώς το επόμενο tweet που ανέβασε αφορούσε την επικαιρότητα και όχι το σφάλμα του Twitter.

Η αντίδραση των χρηστών του Twitter ήταν άμεση, με πολλούς να αναρρωτιούνται αν ο ίδιος ο πρόεδρος, που είναι φανατικός του Twitter, έκλεισε το λογαριασμό του για κάποιο λόγο.

Όμως, όταν το ίδιο το Twitter διευκρίνισε και εξήγησε τι είχε συμβεί ακριβώς «άρχισαν τα ωραία». Οι μισοί θεώρησαν τον υπάλληλο «ήρωα» και αυτά τα 11 λεπτά «χωρίς Τραμπ» κάτι σαν παράδεισο, ενώ οι άλλοι μισοί κατηγόρησαν το «αριστερό» Twitter πως σαμποτάρει τον πρόεδρο. Υπήρξαν και κάποιοι που είδαν «δάκτυλο Κιμ Γιονγκ Ουν» στην υπόθεση, υποστηρίζοντας πως ο Βορειοκορεάτης πλήρωσε τον υπάλληλο του δικτύου να κάνει αυτό το κακό στον πρόεδρο και άλλοι που αναρωτήθηκαν τι θα είχε συμβεί αν αυτός ο υπάλληλος «χάκαρε» το λογαριασμό και έγραφε πως ξεκινά πόλεμος με την Βόρεια Κορέα…

Τον Τραμπ ακολουθούν στο Twitter πάνω από 41 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατανοεί πολύ καλά πώς να οργανώσει το κοινωνικό δίκτυο. Ήταν η καρδιά της επικοινωνίας του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Συχνά τα μηνύματά του έχουν έναν επιθετικό τόνο. Ξανά και ξανά καταγγέλλει τους πολιτικούς αντιπάλους ή τα επικριτικά για αυτόν μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι το Twitter είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξαπλωθούν τα μηνύματά του. Ορισμένες μέρες στέλνει περισσότερες από δώδεκα σύντομα μηνύματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.