Ειδησεογραφικό site

ΗΠΑ: Θέτουν σε 24ωρη ετοιμότητα τα βομβαρδιστικά Β-52

32

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να θέσουν τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52 σε 24ωρη ετοιμότητα, όπως αναφέρει ο αμερικανικός ιστότοπος που ειδικεύεται σε αμυντικά θέματα»defenseone».

Η Ουάσινγκτον είχε προβεί σε ανάλογη κίνηση την εποχή του Ψυχρού Πολέμου (1991).

«Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζεται για πρώτη φορά από τον Ψυχρό Πόλεμο να θέσει σε 24ωρη επιφυλακή τα πυρηνικά βομβαρδιστικά.Τα πληρώματα των εξοπλισμένων με πυρηνικά όπλα αεροσκαφών B-52 θα είναι έτοιμα για απογείωση ανά πάσα στιγμή στην αεροπορική βάση Μπάρκσντεϊλ στη Λουιζιάνα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αμερικανικός ιστότοπος επικαλούμενος υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Οι κινήσεις αυτές της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιούνται ενώ μαίνεται η κρίση στην κορεατική χερσόνησο.

Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 μπορούν να μεταφέρουν περίπου 32 τόνους πυρηνικά και συμβατικά όπλα. Διαθέτουν οκτώ κινητήρες και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα χιλίων χιλιομέτρων την ώρα.

«Είναι άλλο ένα βήμα για να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι»,δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας και μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ, πτέραρχος Ντέιβιντ Γκόλντφαιν.

Ο Γκόλντφάιν όπως και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας επισημαίνουν ότι, μέχρι τώρα δεν είχε δοθεί σχετική εντολή,ωστόσο, οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί από τον στρατηγό Τζον Χάιτεν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.