Ειδησεογραφικό site

ΗΠΑ: Απελευθέρωση του Μπράνσον ή νέες κυρώσεις προς την Τουρκία

206

O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ουάσινγκτον έχει περισσότερες κυρώσεις έτοιμες εάν η Τουρκία αρνείται να απελευθερώσει τον πάστορα Άντριου Μπρόνσον, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το δημοσίευμα έρχεται μετά την ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου στο Λευκό Οίκο, ότι η Τουρκία «δεν έχει αποδειχθεί καλή φίλη».

Τουρκία και ΗΠΑ είναι κλειδωμένες σε μια έντονη κρίση που προέρχεται από κυρώσεις στον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σόυλου και στον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης, Αμπντουλχάμιτ Γκιουλ, για να πιέσουν για την αποφυλάκιση του Αμερικανού Άντριου Μπράνσον,

Η Τουρκία διπλασίασε τις τιμές για πολλά προϊόντα των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων το αλκοόλ και τα προϊόντα καπνού και τα αυτοκίνητα, μετά την αύξηση των τιμολογίων των ΗΠΑ στις εισαγωγές Τουρκικού αλουμινίου και χάλυβα στο 20 και 50% αντίστοιχα.

Οι αμερικανικές μετοχές υπέστησαν τη χειρότερη μέρα τους σε επτά εβδομάδες μετά την κίνηση και η λίρα κέρδισε 7% έναντι του δολαρίου.

Ο Μπράνσον συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 και του επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός στις 25 Ιουλίου λόγω προβλημάτων υγείας. Είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου τον Οκτώβριο για την τρίτη ακρόασή του, αφού το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση για απελευθέρωσή του σε ακρόαση της 18ης Ιουλίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.