Ειδησεογραφικό site

Ιερώνυμος: Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια

40

Την άποψη ότι θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξεκαθάρισε πως η Εκκλησία δεν προτίθεται «να πάρει τα όπλα», ωστόσο έχει καθήκον, όπως είπε, να ενημερώσει τον κόσμο. «Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα;», αναρωτήθηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Νέας Μάκρης.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ήταν για άλλο θέμα και ότι την επίσημη θέση της Εκκλησίας για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, θα την ακούσουμε σε 2-3 μέρες.

«Θα συνέλθει η Ιεραρχία μετά από 2-3 μέρες και εκεί θα ακουστεί η άποψη της Εκκλησίας επισήμως. Σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να πάρει θέση, ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος, απλώς τη θέλησή του και την πορεία του. Στο τέλος είναι ο κόσμος, ο λαός μας. Αν ο λαός θέλει να κάνει αυτό, να το κάνει. Αν δεν θέλει, όχι.

Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί και να ξέρουμε τι ζητάμε. Γιατί το ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να δει πώς τα παιδιά εκείνα που έρθουν, δεν ξέρω πώς θα είναι, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια που θα έχουν δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες. Πώς θα ξυπνάει το πρωί στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του. Και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούργια. Δεν την απορρίπτουμε, βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει; Και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα;

Είναι θέμα της κοινωνίας, η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα να κάνει οτιδήποτε, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο. Και ο καθένας από μας δεν πρέπει σε τέτοια θέματα μεγάλα να σκέφτεται τι θα πει η Δεξιά, τι θα πει η Αριστερά, τι θα πει η κεντρώα παράταξη, σκέφτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: «Πρέπει να ρωτηθούν οι πολίτες. Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα»

Τα σχόλια είναι κλειστά.