Ειδησεογραφικό site

Η μεγαλύτερη βόμβα στις Βρυξέλλες δεν εξερράγη – Τί ισχυρίζεται Βέλγος εισαγγελέας

94

Μπορεί από χθες οι Βρυξέλλες να θρηνούν για τους συνολικά 34 νεκρούς από τις επιθέσεις των τρομοκρατών στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και το σταθμό του μετρό στο Μάλμπεκ, όμως τα θύματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ περισσότερα!

Αυτό αποκάλυψε ο Βέλγος εισαγγελέας στην επίσημη ενημέρωση που έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοινώνοντας ότι ο μεγαλύτερος εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη. Το συγκεκριμένο μηχανισμό μετέφερε ο Ναζίμ Λαχράουι, ο άντρας που προτίμησε να το σκάσει και να μην πυροδοτήσει τα εκρηκτικά, άγνωστο γιατί. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, τα εκρηκτικά περιείχαν νιτρικό αμμώνιο.

Εικάζεται ότι ο Ναζίμ είναι ο άντρας με το καπελάκι. Η βελγική αστυνομία στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του με την ερώτηση «γνωρίζετε αυτό τον άνδρα;».

Ο Βέλγος δικαστικός λειτουργός επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Λαχράουι δεν είναι το πρόσωπο που συνελήφθη στην επιχείρηση της αστυνομίας στο Άντερλεχτ το πρωί, πληροφορία που μετέδωσαν και στη συνέχεια απέσυραν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εισαγγελέα οι βελγικές αρχές εκτιμούν ότι έχουν διαφύγει «αρκετά άτομα» που συνδέονται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Το μόνο βέβαιο μέχρι στιγμής είναι ότι τα δύο αδέρφια Ελ-Μπακραουί ανατινάχτηκαν σε μετρό και αεροδρόμιο.

Ο Ναζίμ Λαχράουι είναι επίσης καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, συνεργός του συλληφθέντα Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ναζίμ Λαχράουι, φέρεται να εξαφανίστηκε τρέχοντας από το αεροδρόμιο αμέσως μετά την έκρηξη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το άτομο που έχει συλληφθεί στην Αντερλεχτ των Βρυξελλών αρνείται να αποκαλύψει ποιος είναι και έτσι περιμένουν την εξέταση DNA για να ρίξει φως στην υπόθεση.

Ο Λαχράουι, είναι ένας 24χρονος συριακής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να έφυγε από τη χώρα του τον Φεβρουάριο του 2013 και να ταξίδεψε χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ως την Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο με τον Αμπντεσλάμ. Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι το DNA του βρέθηκε σε διάφορες ζώνες αυτοκτονίας που χρησιμοποιήθηκαν τον Νοέμβριο.

Φωτογραφίες από την επιχείρηση της αστυνομίας στο Άντερλεχτ

Υπάρχει ένας ακόμη τρομοκράτης που φέρεται να εμπλέκεται στις επιθέσεις ο 31χρονος Μοχάμεντ Αμπρίνι, Βέλγος μαροκινής καταγωγής, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Η βελγική ιστοσελίδα «HLN» αναφέρει ότι ήδη οι βελγικές αρχές έχουν καταλήξει ότι ο Μοχάμεντ Αμπρίνι είναι ένας από τους τρομοκράτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Μάλιστα αναφέρεται ότι πιθανότατα αυτός είναι με το καπέλο στη φωτογραφία από το αεροδρόμιο και όχι ο Λαχράουι. Ο Αμπρίνι είναι παιδικός φίλος του Αμπντεσλάμ και ζούσαν σε διπλανά σπίτια στο Μολενμπέκ. Μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στην καρδιά των Παρισίων, εκδόθηκε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.