Ειδησεογραφικό site

Η κατάσκοπος που ήρθε από το… κρύο – Με βιοτεχνία πλεκτών στο Παγκράτι η «Μαρία Τσάλα» της ΕΥΠ

170

Μαγαζί με πλεκτά στο Παγκράτι και συνεργό στο ληξιαρχείο φαίνεται πως είχε η 35χρονη Ρωσίδα κατάσκοπος. Σύμφωνα με πληροφορίες , η κατάσκοπος είχε μαγαζί με πλεκτά και χειροτεχνίας στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στην οδό Αρριανού. Το όνομα της επιχείρησης ήταν «Γαλάζιο» και αν και το πραγματικό της όνομα ήταν Irina S.A. το άλλαξε σε «Μαρία Τσάλλα». Σύμφωνα με τις αρχές η Irina βρήκε συνεργό στο ληξιαρχείο όπου με την βοήθεια ενός υπαλλήλου εντόπισαν τα στοιχεία ενός κοριτσιού που είχε πεθάνει το 1991, εξαφάνισαν τα έγγραφα και εκείνη πήρε το νέο της όνομα

M TSALA3

Κατά τις αρχές η ίδια ήταν και φωτογράφος όμως η δράση της φαίνεται να «φρέναρε» καθώς μια αντίστοιχη περίπτωση στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Σλοβενία αποκαλύφθηκε και έτσι οι εντολές ήταν να σταματήσει και να εξαγανισεί. Εκτοτε κανένας δεν ξέρει που βρίσκεται.

M TSALA2

Η ανακοίνωση της ΕΥΠ

«Ερευνες που συστηματικά διεξήγαγε η ΕΥΠ, σε συνέχεια πληροφοριών που συνέλεξε, απέδειξαν ότι η φερόμενη ως «Μαρία Τ.», η οποία τα τελευταία χρόνια ισχυριζόταν ότι είναι Ελληνίδα και δραστηριοποιούνταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα, με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018, στη πραγματικότητα είναι η ξένη υπήκοος «Irina A. S.», που δρούσε στη χώρα μας υπό «βαθύ κάλυμμα»».

Τι είναι οι illegals

«Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη, ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία ελλήνων πολιτών που έχουν αποβιώσει, μια διεθνώς διαπιστωμένη πρακτική των Υπηρεσιών Πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας για τη δημιουργία της ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο «illegals».

Οι «illegals» στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες – στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας της. Για την προστασία της πραγματικής τους ταυτότητας, χρησιμοποιούν «βαθύ κάλυμμα», το οποίο δημιουργείται με παραποίηση ατομικών εγγράφων και χρήση πιστοποιητικών που προέρχονται από στοιχεία θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει. Από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι «illegals» ζούνε και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους.

m tsala4

Το προφίλ και η δράση της «Μαρίας Τ.» παραπέμπει ευθέως στην ειδική κατηγορία των «illegals»», σημειώνει η ΕΥΠ.

«Η υπόθεση που μόλις αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ, είναι χαρακτηριστική του τρόπου σκέψης και δράσης των συγκεκριμένων Υπηρεσιών καθώς για την οικοδόμηση της ταυτότητας και του προφίλ της «Τ.» εργάστηκαν συστηματικά για πολλά έτη με κατάλληλη εκμετάλλευση προσώπων, διαδικασιών και φορέων, ώστε τελικά η αλλοδαπή «Irina» να ζει και να αναγνωρίζεται ως ελληνίδα «Μαρία», εξαπατώντας ακόμη και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους στην Ελλάδα, που προφανώς δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα.

Είναι προφανές ότι η δράση της «Τ.» δεν θα περιοριζόταν στην ελληνική επικράτεια, καθώς ως πολίτης της Ε.Ε., θα μπορούσε να ταξιδέψει και να εργαστεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Για αυτό και η επιτυχία της ΕΥΠ έχει μια διάσταση που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και αφορά το σύνολο των Δυτικών χωρών γενικότερα», αναφέρει η ανακοίνωση

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.