Ειδησεογραφικό site

Η Φώφη κήρυξε προσκλητήριο επαναπατρισμού σε όσα στελέχη εγκατέλειψαν τον φυσικό τους χώρο

135

Το τεράστιο αντιπολιτευτικό κενό, που έχει αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της πολιτικής ανεπάρκειάς του, θέλει να καλύψει η Φώφη Γεννηματά, η οποία, παράλληλα, φιλοδοξεί να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη όλων των κεντρογενών ψηφοφόρων, οι οποίοι …μετανάστευσαν σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, αλλά και των «κοψοχέρηδων», που πλανήθηκαν από τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα και θέλουν να επιστρέψουν στα …πάτρια εδάφη.
Στο ενιάμηνο της διακυβέρνησης της ΝΔ, η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με δυο μεγάλες κρίσεις, τις οποίες το ΚΙΝΑΛ, ευθύς εξ αρχής, αντιμετώπισε με τη δέουσα σοβαρότητα.
Επέλεξε την υπεύθυνη αντιπολίτευση και δε βγήκε στο αντάρτικο προς την κυβέρνηση για μικροκομματικούς λόγους και σχεδιασμούς.
Το επιτελείο της διάβασε και αποκωδικοποίησε σωστά τις τάσεις και τα θέλω της κοινής γνώμης, που αποτυπώθηκαν στις δημοσκοπήσεις και συγκρότησε ένα ενωπολιτικό αφήγημα, που στο επίκεντρό του βρίσκονται οι ρεαλιστικές προτάσεις και σε δεύτερο πλάνο η κριτική.
«Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και γι’ αυτό θέσαμε το θέμα της υγείας, ως βασική μας προτεραιότητα. Ο κορωνοϊός δεν αφήνει περιθώρια για κορώνες. Δεν υποκύψαμε στη λογική της παροχολογίας και του δεν πληρώνω. Λογικές, που ο Ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά», υπογράμμισε πρόσφατα σε συνέντευξή της η Φώφη Γεννηματά, δίνοντας και το πολιτικό στίγμα της.
Στο επίκεντρο του σχεδίου της βρίσκονται οι εργαζόμενοι, οι οικονομικά ασθενέστεροι και οι άνεργοι. «Στηρίζουμε με συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες, τους αγρότες, για να μην καταρρεύσει η παραγωγική βάση. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην Ελπίδα. Παλεύουμε για το σήμερα, προετοιμαζόμαστε για το αύριο», επισημαίνει στους συνεργάτες της, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τηλεδιασκέψεων, λόγω κορωνοϊού.
Αυτό το μήνυμα εξέπεμψε και σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις της. «Χρειάζεται άμεσα ένα ειδικό πρόγραμμα επιδότησης εργασίας, με 40% επιδότηση του μισθού των εργαζομένων για 6 μήνες. Για τις κλειστές επιχειρήσεις, για το 100% των υπαλλήλων τους, και για τις υπόλοιπες, για όσους εργαζόμενους έθεσαν σε αναστολή. Τα στοιχεία υπάρχουν στο ΕΡΓΑΝΗ, άρα μπορούν πολύ γρήγορα, χωρίς γραφειοκρατία και με διαφάνεια να προσδιορισθούν ποιοί είναι οι δικαιούχοι. Επιπλέον, για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία, πρέπει να επιδοτηθεί, (για τρεις μήνες), ο μισθός των εργαζομένων τους, για να μη χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας», τόνισε η κα Γεννηματά, καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση και όχι αντιπολιτευτικές κορώνες.
Η απόφαση που ελήφθη είναι ότι το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να πατήσει σε δυο βάρκες χωρίς ουσιαστικές προτάσεις, όπως κάνει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσιάστηκε με δυο πρόσωπα, ένα με το πρόσωπο του αρχηγού και ένα με το πρόσωπο των στελεχών, για να μιλά σε πολλά ακροατήρια.
Επισημαίνεται ότι το ΚΙΝΑΛ στη μάχη του κορωνοϊού στήριξε τις προτάσεις Τσιόδρα και στα τρία μέτωπα: Του ελέγχου της διασποράς, της ενίσχυσης του ΕΣΥ και των οικονομικών επιπτώσεων.
Η Φώφη Γεννηματά κέρδισε τις εντυπώσεις όταν είπε ότι «δε μηδενίζουμε τα κυβερνητικά μέτρα», κάτι που δε λέγεται εύκολα από το τρίτο κόμμα της Βουλής. Μέχρι χθες, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν ράλι πλειοδοσίας σε φιλολαϊκά μέτρα για να είναι …αρεστά στους πολίτες. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έσπασε αυτόν τον φαύλο κύκλο.
Η υπεύθυνη αυτή στάση της είναι συνάμα και ένα προσκλητήριο επαναπατρισμού σε όσα στελέχη για διάφορους λόγους εγκατέλειψαν τον φυσικό τους χώρο, ακολουθώντας κίβδηλα οράματα και πολιτικές αυταπάτες ενός κόμματος, που μέχρι πριν λίγα χρόνια έδινε τη μάχη για να εισέλθει στη Βουλή

Τα σχόλια είναι κλειστά.