Ειδησεογραφικό site

Η Εύα Καϊλή και όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς που προκαλεί «σεισμό» στο Ευρωκοινοβούλιο

63

Πολιτικό «σεισμό» έχουν προκαλέσει τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την Εύα Καϊλή και την υπόθεση διαφθοράς με χρηματισμό από το Κατάρ.

Μαζί με την Εύα Καϊλή, αυτή τη στιγμή κρατούνται άλλα 6 άτομα, για την ίδια υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ. Ένας από αυτούς είναι και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Τα Βελγικά ΜΜΕ επίσης αναφέρουν πως σπίτι της βρέθηκαν σακούλες με λεφτά, ενώ χαρτοφύλακας με χρήματα βρέθηκε και στο σπίτι του πατέρα της. Και αυτός πλέον ανακρίνεται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir», η Εύα Καϊλή, όπως και οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες που οδηγήθηκαν χθες σε ακρόαση, θα περάσουν εντός 48 ωρών από αρμόδιο Δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει για πιθανά εντάλματα σύλληψης. Όλοι θεωρούνται αθώοι.

Οι άλλοι 6 που συνελήφθησαν

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος ήταν παλαιότερα συνεργάτης του επίσης συλληφθέντος πρώην σοσιαλιστή ευρωβουλευτή (2004-2019), Πιερ Αντόνιο Πανκέρι.

Συνελήφθη επίσης ο νεοδιορισθείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Luca Vincentini, ο οποίος επί 11 χρόνια ήταν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC).

Το πέμπτο πρόσωπο είναι ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, διευθυντής της ΜΚΟ, «No Peace Without Justice».

Όπως μεταδίδουν όλα τα ΜΜΕ, παράλληλα χθες συνελήφθησαν στο Μπέργκαμο της Ιταλίας η σύζυγος και η κόρη του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Πανκέρι, ο οποίος είναι ο ιδρυτής μιας εκ των ΜΚΟ που ερευνά η βελγική αστυνομία, της «Fight Impunity», η οποία από το 2019 μάχεται κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο σπίτι του Πανκέρι στις Βρυξέλλες βρέθηκαν 600.000 ευρώ, σύμφωνα με τη Soir.

Ερευνούν άλλους δύο Σοσιαλδημοκράτες

Έχει γίνει επίσης γνωστό ότι οι βελγικές αρχές διενήργησαν έρευνα στα σπίτια και τα γραφεία συνεργατών δύο Βέλγων ευρωβουλευτών, της Μαρί Αλένα, πρώην υπουργού του Βελγίου και του Μαρκ Ταραμπέλα, οι οποίοι επίσης ανήκουν στην ομάδα των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι αρχές κατάσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σφράγισαν τα γραφεία των βοηθών τους.

Εύα Καΐλη: Από τα «χαστούκια» Παπανδρέου και Βενιζέλου, στο Mega, τις Βρυξέλλες και το σκάνδαλο

Σημειώνεται, τέλος, ότι η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, αναφέρει ότι στο επίκεντρο της έρευνας των βελγικών Αρχών βρίσκονται οι ενέργειες του Κατάρ, όπου διεξάγεται αυτή τη στιγμή το Μουντιάλ, το οποίο θεωρείται ύποπτο ότι «επηρέασε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.