Ειδησεογραφικό site

Η ατάκα Ανδρουλάκη σε Σρόιτερ: «Ο αγώνας μου είναι να βελτιωθεί η ζωή του ελληνικού λαού»

47

«Η ερώτησή σας δεν έχει καμία σχέση με το θέμα μας, που είναι η εξωτερική πολιτική», είπε απαντώντας στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στο αποψινό debate.

«Είστε ενάμιση χρόνο αρχηγός κόμματος και δεν έχετε συναντήσει τον πρωθυπουργό της χώρας», σημείωσε νωρίτερα ο δημοσιογράφος.

«Ουδέποτε έχω δεχτεί επίσημη πρόταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για συνάντηση», εξήγησε, ερωτηθείς για το αν θα έχει την ίδια στάση με ξένους ηγέτες, όπως με τον πρωθυπουργό.

«Έχω συναντήσει πάνω από πέντε ή έξι αρχηγούς ευρωπαϊκών κρατών», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, τόνισε ότι «για μένα το θέμα είναι τι κάνουμε για την Τουρκία. Τι κάνει η Ελλάδα. Πιστεύω ότι πρέπει να κινηθεί σε τρεις άξονες

– ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική

– τα ελληνικά σύνορα δεν είναι μόνο ελληνοτουρκικά, είναι ευρωτουρκικά

– στα εξοπλιστικά προγράμματα να συμμετέχει και η εγχώρια βιομηχανία

«Να υπάρχει σταθερότητα με προοπτική, όχι με παρακμή»

Ερωτηθείς για το οικονομικό του πρόγραμμα, κατά την πρώτη ερώτηση προς το πρόσωπό του στο αποψινό debate, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι:

Στόχος μας είναι να υπάρχει σταθερότητα με προοπτική, όχι με παρακμή. Κανένα σπίτι να μην είναι στα funds και να εκβιάζεται από δανειολήπτες, να έχεις φτιάξει ένα παρακράτος υποκλοπών…»

Όλα αυτά δείχνουν ότι πρέπει να πάμε σε μια νέα εποχή. Η παράταξή μας έχει ένα πρόγραμμα που δίνει βάση στο ιδιωτικό χρέος, στην προστασία της πρώτης κατοικίας, τη μείωση του κεφαλαίου. Στην οικονομία, λέμε συγκεκριμένα πράγματα για τις συντάξεις. Εμείς λέμε ότι πρέπει να καταργηθεί η προσωπική διαφορά από 1/1/2024.

«Ο αγώνας μου είναι να βελτιωθεί η ζωή του ελληνικού λαού. Ναι στη σταθερότητα, όχι στην παρακμή των τελευταίων ετών», απάντησε, ερωτηθείς αν φοβάται μήπως χαρακτηριστεί παράγοντας ακυβερνησίας», συνέχισε.

«Έχουμε ένα φορολογικό πρόγραμμα που δίνει βάση στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και όχι στο να χαϊδεύει τους ισχυρούς», επεσήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Τα σχόλια είναι κλειστά.