Ειδησεογραφικό site

Όλα έτοιμα για το debate: Στις 20:00 η άφιξη των αρχηγών στην ΕΡΤ, επιστρατεύθηκε και drone

15

Περίπου στις 8:00 το βράδυ της Τετάρτης θα φτάσουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ οι πολιτικοί αρχηγοί για το debate ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης θα περάσουν τις πύλες της ΕΡΤ, η οποία φιλοξενεί τηλεμαχία ύστερα από οκτώ χρόνια.

Τα μέτρα στο Ραδιομέγαρο αναμένεται να είναι αυστηρά, ενώ θα υπάρχουν έλεγχοι στην πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους.

Οι αρχηγοί των κομμάτων και τα επιτελεία τους, πριν μπουν στο στούντιο, θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν στα γραφεία του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των γενικών διευθυντών της ΕΡΤ.

Debate: Πώς θα κάθονται πολιτικοί αρχηγοί και δημοσιογράφοι
Πολιτικοί αρχηγοί και δημοσιογράφοι θα φιλοξενηθούν στο υπερσύγχρονο ΕΡΤNEWS studio, το οποίο έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για το debate.

Αναφορικά με τη διάταξη στο στούντιο, θα καθίσουν από αριστερά προς τα δεξιά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. Δηλαδή, πρώτος ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Απέναντί τους θα καθίσουν, με αλφαβητική σειρά, οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Η Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).

Τη συζήτηση, που θα κινηθεί σε πολύ αυστηρό πλαίσιο, θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς. Όσο για τη σειρά των ερωτήσεων, θα καθοριστεί σε σύσκεψη των έξι δημοσιογράφων με τον Γιώργο Κουβαρά.Οι προετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς, ώστε όλα να είναι έτοιμα. Οι τεχνικοί κάνουν τις τελευταίες ρυθμίσεις για το debate, το οποίο θα καλυφθεί από εννέα κάμερες που έχουν στηθεί στο πλατό.

Άλλες εννέα κάμερες θα βρίσκονται στο βαν έξω από την είσοδο του Ραδιομεγάρου, ώστε να καλύψουν τις προσελεύσεις των πολιτικών και των επιτελείων τους, ενώ για τους ίδιους λόγους έχει επιστρατευθεί κι ένα drone.Επίσης, κάθε πολιτικό αρχηγό θα συνοδεύει μια κάμερα μέχρι να μπει στο στούντιο, ενώ θα υπάρχουν και ακόμα δύο, που θα καταγράφουν τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα της αυριανής βραδιάς

Τα σχόλια είναι κλειστά.