Ειδησεογραφικό site

Η απάντηση του Γ. Παπανδρέου στον Σκουρλέτη: Τοξικοί είστε εσείς που συμπορευτήκατε με την ακροδεξιά

233

Με έντονο τρόπο αντέδρασε το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου στις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι τοξικό πρόσωπο στην πολιτική ζωή του τόπου
Ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Ελενόπουλος, σε δήλωσή του επιτίθεται στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ αντιτείνοντας ότι οι ίδιοι είναι τοξικοί. Υπενθυμίζει δε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, μιλούν για συμπόρευση προοδευτικών δυνάμεων αλλά «όταν χρειάστηκε πραγματικά, την ώρα της μάχης απέναντι στη μεγάλη κρίση, την απαρνήθηκαν». Ο Γ. Ελενόπουλος επιτίθεται και στον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημειώνοντας δεν μπορούμε να πορευτούμε στο μέλλον «με τα ίδια υλικά της πελατειακής παρακμής. Αυτά που αποτελούν το βάθρο της πολιτικής αντίληψης και του κ. Σκουρλέτη και του κ. Παυλόπουλου».
Σήμερα, επιβεβαιώθηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, γιατί υπάρχει ανάγκη συνεργασίας των πραγματικά προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, όπως επισημαίνουμε συνεχώς, δήλωσε ο στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, Γιώργος Ελενόπουλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένα πρόσωπο που έχει συνδεθεί με το πρώτο μνημόνιο, είναι ένα τοξικό πρόσωπο στην πολιτική ζωή».
«Οι σημερινές δηλώσεις του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύουν ότι, όσο αμετανόητη είναι η δεξιά, άλλο τόσο εκφραστές της συντήρησης είναι όσοι επιμένουν σε πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, προοδευτικοί πολίτες και προοδευτικά πολιτικά στελέχη υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι βέβαιο ότι, μόνο υπερήφανα δεν θα αισθάνονται από την υποκρισία κάποιων στελεχών τους.
Είναι σίγουρο ότι θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ερωτήματα και διλήμματα, ειδικά όταν η σκληρή πραγματικότητα αναδεικνύει την υποκρισία δηλώσεων τύπου Σκουρλέτη.

Πολύ περισσότερο γιατί είναι εκείνοι, που θα πρέπει να δικαιολογήσουν, πώς είναι δυνατόν να μην είναι τοξικοί όσοι:
Συνευρέθηκαν στις ίδιες πλατείες, του μίσους και του διχασμού, με τη δεξιά, την ακροδεξιά και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής,
Δεν στήριξαν ως αντιπολίτευση την ώρα της μάχης, ούτε μια προοδευτική μεταρρύθμιση,
Κυβέρνησαν, με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ,
Συμπορεύθηκαν σταθερά με την καραμανλική δεξιά και όσους συνέπραξαν για να οδηγηθεί η χώρα στα πρόθυρα μιας εθνικής καταστροφής,
Στήριξαν έναν από τους πιο πελατειακούς πολιτικούς για το ύπατο αξίωμα της χώρας,
Δεν έχασαν ποτέ ευκαιρία να πολιτευθούν με τις ίδιες αντιλήψεις και νοοτροπίες, που αναπαράγουν και αξιοποιούν τις χειρότερες πρακτικές της συντήρησης, ώστε να ιδιοποιηθούν την εξουσία ως λάφυρο.
Να απαντήσουν,
Γιατί μέσα από μια συνειδητή δημαγωγία, με φληναφήματα πατριωτισμού, αφελλήνισαν τις τράπεζες, τις παρέδωσαν στα ξένα κεφάλαια και δέσμευσαν για 100 χρόνια την περιουσία και την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού.
Γιατί έγιναν συνοδοιπόροι των δυνάμεων που διαμόρφωσαν τη λεγόμενη κανονικότητα του παρελθόντος, δηλαδή την «κανονικότητα» που ευθύνεται για τη χρεοκοπία, μια χρεοκοπία που άλλοι μόχθησαν για να αποφευχθεί, με τις μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού.
Σήμερα, μιλούν για συμπόρευση προοδευτικών δυνάμεων. Όταν χρειάστηκε πραγματικά, την ώρα της μάχης απέναντι στη μεγάλη κρίση, την απαρνήθηκαν. Ας απαντήσουν με ειλικρίνεια στα πραγματικά ερωτήματα – και όχι κρυπτόμενοι πίσω από εύκολες ύβρεις.

Ένα είναι σίγουρο, ότι η χώρα και ο Ελληνικός λαός δεν μπορούν να πορευτούν στο μέλλον, με τα ίδια υλικά της πελατειακής παρακμής. Αυτά που αποτελούν το βάθρο της πολιτικής αντίληψης και του κ. Σκουρλέτη και του κ. Παυλόπουλου.
Είναι περίτρανη απόδειξη ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει πορεία. Ότι χρειάζεται μια πραγματικά προοδευτική προγραμματική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.
Όσο για τον Γιώργο Α. Παπανδρέου κ. Σκουρλέτη, ναι, είναι πράγματι τοξικός, αλλά είναι τοξικός για τις δικές σας αντιλήψεις και πρακτικές, για το πελατειακό πολιτικο-οικονομικό σύστημα που υπηρετήσατε χέρι – χέρι με τη δεξιά συντήρηση, ανέφερε ο Γ. Ελενόπουλος

Τα σχόλια είναι κλειστά.