Ειδησεογραφικό site

Η αγράμματη Σουλτάνα

172

Την ευκαιρία να αποδείξει τις γνώσεις -που, προφανώς, δεν έχει- στην χρήση της ελληνικής γλώσσας είχε για μια ακόμα φορά, από το βήμα της Βουλής, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Σουλτάνα Ελευθεριάδου.

Η κυρία Ελευθεριάδου αποκάλεσε «επιδειξία» τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι επιδεικνύει τα πλούτη του. Ο τρόπος που χρησιμοποίησε τη λέξη «επιδειξίας» -η οποία, προφανώς, έχει άλλη έννοια από αυτήν που θεωρεί η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης- προκάλεσε τουλάχιστον… περιέργεια στο ακροατήριο, με τον προεδρεύοντα, Νικήτα Κακλαμάνη, να της δίνει την ευκαιρία να επανορθώσει, εξηγώντας πως, πέραν των άλλων, έκανε λανθασμένη χρήση της λέξης.

«Δεν ανακαλώ τίποτα. Υπάρχουν δημοσιεύματα που επιδεικνύει τα πλούτη» ήταν η απάντηση της κυρίας Ελευθεριάδου. «Μήπως θέλατε να πείτε επιδειξιομανής; Άλλο επιδειξιομανής, άλλο επιδειξίας» επέμεινε εκ νέου ο κ. Κακλαμάνης, χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση…

Και αν κανείς θεωρεί ότι επρόκειτο για ένα… γλωσσικό ολίσθημα, η κυρία Ελευθεριάδου το έχει… διαπράξει και στο παρελθόν. Τον περασμένο Αύγουστο, για να μην πάμε πολύ μακριά, επιχειρώντας να κάνει αντιπολίτευση μέσω Twitter και να καταγγείλει δήθεν κυβερνητικές παρεμβάσεις σε ξένα μέσα ενημέρωσης, μετέτρεψε τον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Deutsche Welle» σε… εφημερίδα, προτού σπεύσει να… διορθώσει την γκάφα της, έπειτα από υποδείξεις χρηστών του Twitter.

Η συλλογή «μαργαριταριών» από τη βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Καβάλα δεν κλείνει εδώ. Μιλώντας στη Βουλή, τον περασμένο Ιούλιο, χαρακτήρισε τον συνταγματολόγο και πρωθυπουργό της λεγόμενης «κυβέρνησης του βουνού», Αλέξανδρο Σβώλο, ως «γνωστό υποστηρικτή» της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, τον αποκάλεσε «κύριο», παρά το γεγονός ότι ο Αλέξανδρος Σβώλος έχει «φύγει» από τη ζωή ήδη το 1956

Τα σχόλια είναι κλειστά.