Ειδησεογραφικό site

Iπποφαές κέρασε τον Σαμαρά η Μέρκελ-Ολόκληρο άλμπουμ με φωτογραφίες από την Αμφίπολη της έδωσε ο Σαμαράς

34

Γλυκό κρέμα με ιπποφαές προσέφερε -μεταξύ πολλών άλλων- η Άνγκελα Μέρκελ στον Αντώνη Σαμαρά και στην ελληνική αποστολή στο περιθώριο της συνάντησής τους στην καγκελαρία.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», το μενού περιελάμβανε: Λεπτές φέτες μοσχάρι μαριναρισμένες με κολοκύθα Βρανδεμβούργου και ψητά μανιτάρια. Ακολούθησε το κύριο πιάτο με καλκάνι γαρνιρισμένο με φρέσκα αγγουράκια Κρήτης και πατατούλες Βαμβέργης σε φύλλα σπανακιού.

Αλλά ο… χαμός έγινε με τα γλυκά. Η κυρία Μέρκελ προσέφερε ως πρώτο γλυκό κρέμα με… ιπποφαές. Μάλιστα στη συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκαν και ο Μέγας Αλέξανδρος και ο… Βουκεφάλας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέλη της ελληνικής αποστολής πληροφόρησαν τους Γερμανούς ότι το ιπποφαές καλλιεργείται με επιτυχία από την αρχαιότητα στην Ελλάδα και ότι η ιστορία αναφέρει ότι με κάτι τέτοιο ο Μέγας Αλέξανδρος τάιζε τον Βουκεφάλα.

Εν συνεχεία σερβιρίστηκαν καραμελωμένα μήλα, ένα εξαίσιο ζελέ… μελιού και το γεύμα έκλεισε με δύο μπάλες παγωτό στον καθένα με άνθη χαμομηλιού.

Ολόκληρο άλμπουμ με φωτογραφίες από την Αμφίπολη έδωσε ο Σαμαράς στη Μέρκελ

Στις αποσκευές του για το Βερολίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να πάρει μαζί του και ένα άλμπουμ με φωτογραφίες της Αμφίπολης. Έτσι μετά τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου η οποία έκανε λόγο για «θετικές προόδους» στην Ελλάδα αλλά και μετά το λουκούλειο γεύμα που είχε προετοιμάσει για την ελληνική αποστολή η κυρία Μέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να δείξει στη Γερμανίδα καγκελάριο ένα ολόκληρο άλμπουμ με φωτογραφίες από τις Σφίγγες και τις Καρυάτιδες, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης».

Αφού το έδειξε στην Άνγκελα Μέρκελ, εκείνη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζήτησε να το κρατήσει για να το μελετήσει.

Η απορία των Γερμανών ήταν «μα πώς ανακαλύψατε ξαφνικά τέτοιο μεγαλοπρεπές ταφικό μνημείο;». Τους εξήγησαν ότι επί χρόνια γίνονταν οι ανασκαφές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.