Ειδησεογραφικό site

Guardian: Οι 8 Ευρωβουλευτές που πρέπει να μάθει η Ευρώπη -Από τον Γλέζο έως την Μουσολίνι

33

Αν μη τι άλλο το νέο Ευρωκοινοβούλιο δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε καθόλου. Το περίεργο αμάλγαμα ιδεολογιών, προσωπικοτήτων και συμπεριφορών, θα προκαλέσει ενδιαφέρον που δεν θα είναι απαραίτητα (πάντα) προς τη θετική πλευρά.

Ο Guardian κάνει μια πρώτη ενδεικτική αποτίμηση των νέων Ευρωβουλευτών φέρνοντας στο προσκήνιο οκτώ χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανθρώπων που η Ευρώπη πρέπει να γνωρίζει, έτσι ώστε να κατανοήσει τι πρόκειται να συμβεί με την παρουσία τους στα έδρανα του Κοινοβουλίου.
Από τον Μανώλη Γλέζο μέχρι την Αλεσάντρα Μουσολίνι, η απόσταση είναι μεγάλη, αλλά αυτή ακριβώς τη ριζική αντίθεση επιδιώκει το άρθρο να καταδείξει.

Την ταυτόχρονη παρουσία ανθρώπων που προέρχονται από την άκρα δεξιά, που είναι ξενόφοβοι, ρατσιστές και βίαοι, αλλά και των άλλων της αντίπερα όχθης που προέρχονται μέσα από λαϊκούς και απελευθερωτικούς αγώνες κατά του φασισμού.

Η περίπτωση Γλέζου

Για τον Μανώλη Γλέζο, ο Guardian γράφει χαρακτηριστικά: «Είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος του Κοινοβουλίου, έχει υπάρξει ξανά βουλευτής, είναι ήρωας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, συγγραφέας και ακούραστος ακτιβιστής. Ελαβε ένα θεαματικό αριθμό ψήφων (105.000), περισσότερους από όλους τους υπόλοιπους Έλληνες ευρωβουλευτές. Δεν… τουϊτάρει, δεν χρησιμοποιεί κομπιούτερ και το μεσημέρι πάντα παίρνει έναν μικρό ύπνο, όπως είχε συνηθίσει από την εποχή της 16χρονης εξορίας του. «Ξυπνάω στις επτά και δουλεύω μέχρι τις 3 μ.μ. και στη συνέχεια από τις 5 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο Guardian θυμίζει ότι ο Μανώλης Γλέζος απέκτησε μεγάλο κύρος καθώς ήταν εκείνος που κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη, ενώ έχει γράψει ένα ογκοδέστατο βιβλίο για εκείνη την εποχή. Στην παρούσα στιγμή είναι ξανά εναντίον της Γερμανίας θεωρώντας πως η Ελλάδα είναι το «πειραματόζωο των κυβερνήσεων που έχουν για Θεό τους το χρήμα». Υποσημειώνει ακόμα πως «ο ατρόμητος Γλέζος έχει μόνο έναν φόβο: δεν πετάει με αεροπλάνα. Οι γιατροί του, του το έχουν απαγορεύσει, επομένως θα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες με πλοιο και λεωφορείο

Η Μουσολίνι και οι άλλοι

Πέραν, όμως, του Μανώλη Γλέζου η ευρωβουλή θα έχει κάμποσες περιπτώσεις ανθρώπων που το προφίλ τους προκαλεί.

Πρώτη και καλύτερη η γνωστή Αλεσάντρα Μουσολίνι. Η ανιψιά της Σοφίας Λόρεν και εγγονή του Ντούτσε επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο. Στα 51 της παραμένει εκρηκτική και οι θέσεις δεν έχουν ξεφύγει από το να είναι ακραίες.

Ο Πολωνός Γιάνους Κόρβιν είναι αντιευρωπαϊστής και δηλώνει υπέρ του Πούτιν. Θεωρεί πως η ΕΕ είναι ένα κομμουνιστικό σχέδιο που διοικείται από Μαοϊκούς και τον Μπαρόζο και έχει μετατραπεί σε ένα πορνείο. Είναι έντονα ρατσιστής και θεωρεί τις γυναίκες κατώτερα όντα. Απειλεί πως στο πρώτο κιόλας διάστημα των συνεδριάσεων θα το κάνει… Κόλαση.

Ο Γάλλος Μπρούνο Γκολνίς έχασε το 2011 την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου από την Μαρίν Λε Πεν. Στα 64 χρόνια του ο πρώην πανεπιστημιακός πιστεύει πως το μεταναστευτικό μπορεί να λυθεί σε τρεις μήνες με έναν ιό Εμπολα στους… κατάλληλους ανθρώπους. Είναι σφοδρός επικριτής του Ισλάμ

Ο Ιταλός Μάριο Μποργκέζιο μίλησε απαξιωτικά για την μαύρη υπουργό Cecile Kyenge, ανήκει στην ξενοφοβική κλίκα της Ιταλίας. Δεν κρύβει τα ρατσιστικά πιστεύω του και οι σφοδρές, έως γραφικές επιθέσεις του περιλαμβάνουν μετανάστες και ομοφυλόφιλους.

Ο Γερμανός Μάρτιν Σόνεμπορν θεωρεί την Μέρκελ ηλίθια, προτείνει να δημιουργηθεί ένα τείχος γύρω από την Ελβετία,, είναι πρώην εκδότης σατιρικού περιοδικού και δηλώνει πως θα δουλέψει σκληρά στις Βρυξέλλες με σκοπό να παραιτηθεί. Θεωρεί πως θα κάνει πλάκα στο Κοινοβούλιο, κάτι σαν διασκεδαστής με ακραίες απόψεις.

Τέλος ο Γερμανός Ούντο Βόιγκ είναι ο πρώτος νεοναζιστής ευρωβουλευτής της χώρας που θεωρεί τον Χίτλερ μεγάλο πολιτικό, ενώ ο Ρούντολφ Ες θα έπρεπε να πάρει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Η ρητορική του είναι ταυτόσημη με τους Ναζί και είναι γιος πρώην αξιωματικού της Βέρμαχτ. Φυσικά είναι αρνητής του Ολοκαυτώματος και υπέρ της εθνοκάθαρσης.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.