Ειδησεογραφικό site

Guardian: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη με την «παραδοσιακή» συνταγή της δεκαετίας του 50

30

Στον κεντρικό ρόλο που αναμένεται να παίξει για την ανάπτυξη της Ελλάδας ο τουρισμός αναφέρεται δημοσίευμα του Guardian, όπου γίνεται λόγος για την χρονιά ρεκόρ στον βασικό αυτό τομέα της οικονομίας της χώρας.

Η αρθρογράφος του Guardian αρχίζει το άρθρο της με μια περιγραφή του καλοκαιρινού «τελετουργικού» της Ελλάδας στην Πάρο γράφοντας «Σκάφη μεγέθους οικοδομικών τετραγώνων κατέπλευσαν το ένα μετά το άλλο αποβιβάζοντας τουρίστες σε μια πλατεία γεμάτη λευκά κτίρια».

Το κείμενο της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει ότι η χώρα μετά από έξι χρόνια ύφεσης η χτυπημένη από το υψηλό χρέος Ελλάδα επιστρέφει κάνοντας ότι έκανε καλά τη δεκαετία του 1950: Να προσελκύσει τουρίστες από μακριά και από πολλές περιοχές, αλλά αυτή τη φορά το κάνει με αριθμούς ρεκόρ.

Οι Ελληνες πάντως δεν θα κάνουν διακοπές

Ο Guardian επισημαίνει, ωστόσο, ότι από τη «άγρια καταιγίδα» των τελευταίων ετών μόνος ένας στους τέσσερις Ελληνες θα μπορέσει να πάει διακοπές φέτος. Σημειώνει, πάντως, ότι σε μια χώρα όπου η οικονομία ξεκινάει με τον τουρισμό, καθώς, ένας στους πέντε εργαζόμενους εξαρτώνται από αυτόν τον τομέα, η άφιξη εκατομμυρίων τουριστών προσφέρει ανακούφιση.

Μεγάλη κερδισμένη της στροφής η Αθήνα

Το δημοσίευμα επισημαίνει, ακόμη, ότι μέσα από αυτή την αλλαγή σελίδας, μεγάλη κερδισμένη είναι η Αθήνα, η οποία φέτος περιμένει περίπου 750.000 αφίξεις, ενώ, ήδη ένα εκατομμύριο τουρίστες έχουν επιλέξει την ελληνική πρωτεύουσα.

«Ξεχειλίζοντας τα αρχαιολογικά μνημεία και τα μικρά στενά της Πλάκας κάτω από την Ακρόπολη και γεμίζοντας τα μαγαζία που πουλάνε τα αναλώσιμα όλων των κλασσικών διακοπών στην Ελλάδα: σανδάλια, αγάλματα, T-shirt και τσάντες» αναφέρει με γλαφυρό ύφος ο Guardian.

Τα σχόλια είναι κλειστά.