Ειδησεογραφικό site

Γιατί συναντήθηκε με το Νίκο Παπανδρέου Ινδός Πρωθυπουργός

44

Η επίσημη επίσκεψη του Ναρέντρα Μόντι στην Ελλάδα επανέφερε στη μνήμη όλων την τελευταία επίσκεψη Ινδού Πρωθυπουργού, πριν 40 χρόνια.

Τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου συναντιόταν με την Γκάντι στο πλαίσιο της περιβόητης και ιστορικής Συμφωνίας των έξι.

Σαράντα χρόνια μετά και ο Ινδός πρωθυπουργός ζήτησε να συναντήσει τον γιο του τότε Πρωθυπουργού και σημερινό Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Παπανδρέου.

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση: Τι συζήτησαν Ναρέντρα Μόντι – Νίκος Παπανδρέου
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τη συζήτηση να επικεντρώνεται σε θέματα Ευρώπης, Ελλάδος και Ινδίας.

Συζητήθηκαν ζητήματα επενδύσεων και ενέργειας στα οποία ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αξιόπιστος και ισχυρός εταίρος και μπορεί να αποτελέσει πύλη για την Ινδία στην Ευρωπαϊκή αγορά, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Ινδίας, η οποία βρίσκεται σε τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης.

Συζητήθηκε επίσης η προοπτική της τεράστιας ευκαιρίας που αποτελεί η Ινδία για τον ελληνικό τουρισμό αλλά και η δυνατότητα πολιτιστικών ανταλλαγών για την σύσφιξη των σχέσεων των δύο ιστορικών λαών.

Γνώστης των Ευρωπαϊκών θεμάτων και οικονομολόγος ο Νίκος Παπανδρέου, με τη συνάντηση αυτή έβαλε και το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμα του Ινδού Πρωθυπουργού, όπως φαίνεται…

Τα σχόλια είναι κλειστά.