Ειδησεογραφικό site

Γιάφκα στο Κουκάκι: Δίωξη για κακούργημα στον έναν από τους τρεις συλληφθέντες

28

Βαριές κατηγορίες για τον φερόμενο συνεργό του Βασίλη Παλαιοκώστα – Πλημμέληματικές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι άλλοι  –Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την προσαγωγή τους στην Ευελπίδων

Στην άσκηση βαρύτατης κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του ενός εκ των τριών συλληφθέντων στο πλαίσιο της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Συγκεκριμένα, δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων ασκήθηκε σε βάρος του ενός εκ των τριών κατηγορουμένων, ο οποίος φέρεται ως συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Αντίθετα, οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι διώκονται για παράβαση του νόμου περί όπλων, αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος.

Μετά την άσκηση της δίωξης οι τρεις κατηγορούμενοι (λόγω συνάφειας αλλά και επειδή προβλέπεται η επιβολή περιοριστικών όρων στο πλημμέλημα) παραπέμφθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Ζήτησαν ωστόσο και έλαβαν προθεσμία ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Να σημειωθεί ότι στα δικαστήρια από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί περίπου 40 αλληλέγγυοι που φώναξαν συνθήματα συμπαράστασης στους συλληφθέντες. Ισχυρή αστυνομική δύναμη υπήρχε έξω από τα δικαστήρια και οι συγκεντρωθέντες αποκλείστηκαν στην είσοδο των δικαστηρίων.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα φορώντας λευκά αλεξίσφαιρα γιλέκα και χειροπέδες συνοδευόμενοι από μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας

Τα σχόλια είναι κλειστά.