Ειδησεογραφικό site

Γεροβασίλη: Στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική

341

«Στρατηγικό λάθος» χαρακτήρισε η Όλγα Γεροβασίλη την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να «πιστέψει» στην απλή αναλογική και να την περάσει ως κυβέρνηση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Όλγα Γεροβασίλη υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πίστεψε ακράδαντα «στην υπεράσπιση της απλής αναλογικής και της ανόθευτης ψήφου. Πιστεύαμε ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, έχοντας και οι ίδιες δηλώσει και παλαιότερα την άποψη υπέρ της απλής αναλογικής και της δυνατότητας συγκυβερνήσεως στη χώρα, ότι θα ακολουθούσαν. Αυτό, με άρνηση όλων των κομμάτων, φαινόταν μία πρόταση στο κενό και δημιουργούσε μία ανασφάλεια στην κοινωνία. Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε το παιχνίδι της σταθερότητας, εκμεταλλευόμενος και αυτό το σημείο».

Η πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης πως το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ένα «οδυνηρό σοκ», ένα μήνυμα που έστειλε στο κόμμα της η κοινωνία.

Σχετικά με την εκλογική επιτροπή που συγκροτήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα επιλέγει ποια στελέχη θα μιλούν στα ΜΜΕ, η κ. Γεροβασίλη είπε πως «προτάσσονται άλλα πρόσωπα, πρόσωπα και από το think tank, με πολιτική και τεχνοκρατική επάρκεια αλλά και φρεσκάδα, για να εκπέμψουμε το μήνυμά μας με έναν τρόπο άμεσο αλλά και με πλήρη ειλικρίνεια, χωρίς να εκπέμπουμε ανασφάλεια, αστάθεια. Η ΝΔ επένδυσε στον φόβο της αλλαγής και σε αυτό συμβάλλαμε εμείς με τον τρόπο μας, με άστοχες δηλώσεις, με άτακτες κινήσεις».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.