Ειδησεογραφικό site

Γερμανία: Συναγερμός με την σύλληψη τεσσάρων Ιρακινών τζιχαντιστών

149

Συναγερμός για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα το αμέσως επόμενο διάστημα σήμανε στις αρχές της Γερμανίας, μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων τζιχαντιστών ιρακινής καταγωγής, σε πόλη της Βαυαρίας.

Οι τέσσερις Ιρακινοί αποχώρησαν από το Ιράκ το 2015, οπότε και εικάζεται ότι κατέφτασαν μέσω των γνωστών μεταναστευτικών διαδρομών στη Γερμανία.

Οι τζιχαντιστές συνελήφθησαν την Τετάρτη στο Ντόρμουντ και στις μικρότερες πόλεις Bottrop και Amberg-Sulzbach της Βαυαρίας.

Ο γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε επισήμως τη σύλληψη των τεσσάρων τρομοκρατών. Όπως δήλωσε, ο 27χρονος Mohammed Rafea Yaseen Y είναι ύποπτος για ένταξη στο Ισλαμικό Κράτος το 2006, στην πόλη αλ Ρούτμπα, συμμετέχοντας σε τουλάχιστον 12 βομβιστικές επιθέσεις, οι 10 εκ των οποίων ήταν εναντίον Αμερικανών στρατιωτών, με έναν νεκρό και οι άλλες δύο εναντίον Ιρακινών πολιτών.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, οι τέσσερις Ιρακινοί ήταν μέλη ενός δικτύου που συντόνιζε και προετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Δεν έγινε γνωστό αν συνδέονται με τρομοκρατικά χτυπήματα που έχουν προηγηθεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.