Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: Στέκομαι απέναντι στον διχασμό, που οδηγεί σε νέα αδιέξοδα

226

«Προοδευτική ανατροπή ή διχασμός και νέα κρίση», θα είναι το δίλημμα των εκλογών, σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι στο Κίνημα Αλλαγής «αφουγκραζόμαστε και εκφράζουμε το κοινωνικό αίτημα για αλλαγή και αξιοπρέπεια». «Υπάρχουν δύο δρόμοι για τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε, «ο ένας είναι αυτός που προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Αλαζονεία, πόλωση, διχασμός. […] Αποδείχθηκε αδιέξοδο. Από την άλλη πλευρά είναι ο δρόμος που προτείνουμε εμείς: εθνική συνεννόηση γύρω από ένα προοδευτικό πρόγραμμα ελληνικής ταυτότητας, ευρύτερης αποδοχής, που θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη και θα εξασφαλίσει την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή»
«Στέκομαι απέναντι στον διχασμό, που οδηγεί σε νέα αδιέξοδα. Είναι στάση ζωής για μένα. Είναι παρακαταθήκη της παράταξής μας», επεσήμανε στην εφημερίδα «RealNews».

Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ότι «σφάζονται για την εξουσία και όχι για την ουσία» και ζήτησε από τους πολίτες «καθαρή εντολή», για να γίνει το Κίνημα καταλύτης των εξελίξεων, επιμένοντας ότι «μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να επιβάλει τη συνεννόηση, με την αλλαγή των συσχετισμών».

Ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση περί «πολιτικού φλερτ εκατέρωθεν» που δέχεται το Κίνημα Αλλαγής εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών, σχολίασε: «Στηρίζουν σε πολλές περιοχές δικούς μας υποψηφίους για να κρύψουν τη γύμνια τους. Είναι φανερό ότι δε μπορούν να κάνουν αλλιώς. Έχουμε ισχυρούς δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες και τα καλύτερα δοκιμασμένα στελέχη στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Όσον αφορά στον πρόσφατα ψηφισθέντα προϋπολογισμό του 2019, η κ. Γεννηματά τόνισε: «Έχουν φορέσει θηλιά στον λαιμό του ελληνικού λαού και έχουν το θράσος να λένε πως έκαναν τα μνημόνια παρελθόν. Με αυτόν τον προϋπολογισμό, η εξοντωτική φορολογία αυξάνεται κατά 582 εκατ. ευρώ»
Τέλος, ερωτώμενη σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «κακή συμφωνία, που αντί να λύσει παλιά προβλήματα, ανοίγει και νέα». «Και μόνο η συζήτηση που έχει ανοίξει αυτή τη στιγμή στα Σκόπια αποδεικνύει το πόσο δίκιο έχουμε», κατέληξε

Τα σχόλια είναι κλειστά.