Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: Ο κ.Τσίπρας είναι ο καλύτερος πολιτικός χορηγός του κ.Μητσοτάκη

91

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη και της Δεξιάς. Αφήστε το κύριε Τσίπρα, δεν το έχετε με την αντιπολίτευση. Καλύπτει εδώ και καιρό αυτό το κενό το ΚΙΝΑΛ. Έχουμε ανοιχτή πολιτική διαμάχη με υπουργούς που διακρίνονται από ανοιχτό πολιτικό θράσος».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επετέθη στην κυβέρνηση, τόσο για τους χειρισμούς της στα Ελληνοτουρκικά, όσο και στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. «Εγκαλούμε εσάς και την κυβέρνησή σας. Με την πολιτική προχειρότητας και βλέπουμε και κάνουμε. Χωρίς κανένα σχέδιο. Χωρίς εθνική γραμμή και αρραγές εθνικό μέτωπο. Αδύναμοι να υπερασπιστείτε αποκλειστικά τα εθνικά μας θέματα. Αφήσατε τον Ερντογάν να κάνει έρευνα εντός των 12 μιλίων», τόνισε και κλιμακώνοντας τα πυρά της, υποστήριξε:

«Αφήνετε χώρο με την πολιτική σας στον κ. Ερντογάν να δημιουργεί τετελεσμένα σε βάρος της πατρίδας. Η μυστική και φανερής σας διπλωματία, κατάφερε να μπει ο Ερντογάν στα 12 ναυτικά μίλια. Έχετε αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για όσα συμβαίνουν από τη στιγμή που αρνηθήκατε να συγκαλέσετε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Αλλά δεν έχετε λευκή επιταγή. Εσείς χάσατε τον έλεγχο στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Από εδώ και πέρα θα λέμε για τον κορωνοϊό, κάθε χθες και καλύτερα. Ξέρουμε τι έγινε με τον τουρισμό, τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, τα σχολεία, με το άνευ όρων άνοιγμα των συνόρων. Η κατάσταση από τον Αύγουστο γινόταν δύσκολη. Και εσείς φτιάξατε έναν χάρτη και τον παρακολουθούσατε να αλλάζει χρώμα. Βλέπατε τον χάρτη να γίνεται κόκκινος και δεν κάνατε τίποτα».

«Πίσω από την προσπάθεια του εξωραϊσμού της κυβέρνησης βρίσκεται η γνωστή δεξιά που παραπλάνησε τους πολίτες αλλά και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», είπε εξάλλου.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά τόνισε πως «η κυβερνητική πολιτικη, οι πρακτικές της και οι συντηρητικές της επιλογές δημιουργούν νέα αδιέξοδα στην οικονομία, στην κοινωνία. Η αβεβαιότητα έχει φτάσει στο “κόκκινο”».

Η ίδια υποστήριξε πως σήμερα δεν ισχύει καμία προστασία πρώτης κατοικίας, γιατί έληξε το προηγούμενο πλαίσιο, και δεν υπήρξε καμία παράτασή του. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι άνοιξε το δρόμο γι αυτή την εξέλιξη μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έστρεψε τα βέλη της κατά του πρωθυπουργού και για το ΕΣΥ. «Αντί να προσλάβετε μόνιμο προσωπικό κάνετε αποσπάσεις με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται και άλλα νοσοκομεία. Την ίδια ώρα λόγω της πανδημίας κάνετε χιλιάδες ρουσφέτια (…) Δεν το πιστεύατε ποτέ το ΕΣΥ, πάντα τα σχέδια σας ήταν να το τεμαχίσετε και να το κάνετε δώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα. Το αφήνετε μέσα από την αδράνεια να καταρρεύσει»

Τα σχόλια είναι κλειστά.