Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη

56

Να σεβαστεί το κράτος δικαίου και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών καλεί την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Όπως τονίζει σε δήλωσή της, η κυβέρνηση προσβάλει βάναυσα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, έχοντας υπερβεί κάθε όριο. Σχετικά με τον «διορισμό» της έως πρότινος προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, στο Μαξίμου, η κ.Γεννηματά σχολιάζει ότι αυτό είναι πρωτάκουστο και εξοργιστικό, ενώ τονίζει ότι τα πραγματικά σχέδια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να αλώσουν τους θεσμούς και να μετατρέψουν τη δικαστική εξουσία σε υποχείριο και εκτελεστή των σχεδίων τους.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της κ.Γεννηματά ακολουθεί: 

Η Κυβέρνηση προσβάλει βάναυσα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Έχουν υπερβεί κάθε όριο.  Αμέσως, τώρα επιβάλλεται   να σταματήσουν οι απροκάλυπτες επιθέσεις του κ. Τσίπρα και Υπουργών του, κατά του θεσμού και των λειτουργών του. Να σεβαστούν επιτέλους στην Κυβέρνηση το κράτος δικαίου και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία για τα πραγματικά σχέδια των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Επιδιώκουν να αλώσουν τους θεσμούς. Να μετατρέψουν την δικαστική εξουσία σε υποχείριο και εκτελεστή των σχεδίων τους  και να την εκθέσουν σε μερίδα της κοινής γνώμης. Για να το πετύχουν καταπατούν κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών, προσβάλλουν την ανεξαρτησία δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, τους απειλούν, προσπαθούν να τους εκφοβίσουν ,να τους χειραγωγήσουν.

Χωρίς προσχήματα, χωρίς αιδώ, διορίζουν την μέχρι πρότινος Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, επικεφαλής της Δικαιοσύνης, υπάλληλο στο Νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού.Δηλώνουν  με θράσος ότι αποφάσεις της δικαιοσύνης αποτελούν θεσμικά εμπόδια! Πρωτάκουστο και εξοργιστικό για Ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Όλα αυτά με ευθύνη του κ. Τσίπρα και του συγκυβερνήτη του και αιχμή του δόρατος τον νυν αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, πρώην στέλεχος των Κυβερνήσεων Καραμανλή, καθώς και το γνωστό για το απεχθές ύφος και ήθος Κυβερνητικό στέλεχος.

Ματαιοπονούν όμως, δεν θα τους περάσει. «Υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα» και η πλειοψηφία τους είναι απέναντι στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης. Υπάρχουν κυρίως τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του λαού μας. Που θέλει ανεξάρτητη, τυφλή και καλύτερη δικαιοσύνη.
Θα βρουν απέναντι όλη την Ελληνική κοινωνία που διψά για περισσότερη δημοκρατία, με σεβασμό του Συντάγματος και της δημοκρατικής τάξης.

Κάτω τα χέρια από την Δικαιοσύνη, το μεγάλο κάστρο της Δημοκρατίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.