Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: Η έξαρση της βαριάς εγκληματικότητας κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών

17

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Η έξαρση της βαριάς εγκληματικότητας κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και κανένα σόου κυβερνητικό δεν μπορεί να το κρύψει. Το δόγμα νόμος και τάξη περιορίστηκε στους φοιτητές και διαδηλωτές» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως «Ακούσαμε τον αρμόδιο υπουργό να λέει ότι κήρυξε τον πόλεμο στην βαριά εγκληματικότητα. Έως τώρα τι έκανε; Είχε εκεχειρία; Η κυβέρνηση και οι διάφοροι υπουργοί πρέπει να αφήσουν το παιχνίδι σε ποιον να αφήσουν το μουτζούρη. Απαιτείται τώρα δράση με προσλήψεις αστυνομικών, περιπολίες και κυνήγι του μαύρου χρήματος και των υποστηρικτών του. Μόνο έτσι θα νιώσουν οι πολίτες ασφαλείς. Όλα τα άλλα είναι λόγια. Τώρα κρίνεστε για όσα κάνετε και όσα δεν κάνετε».

Η παρέμβαση της κυρίας Γεννηματά έγινε κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι διαφωνεί με το ισχύον σύστημα της απλής αναλογικής που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επέφερε «διάλυση και τραγελαφικές καταστάσεις» και παράλληλα διαφωνεί με το προτεινόμενο σύστημα από την κυβέρνηση της ΝΔ που αλλοιώνει την λαϊκή βούληση καθώς παραχωρεί υπερεξουσίες στις παρατάξεις που αποσπούν το 43% και όχι το 50%+1

«Είναι η ώρα του 3ου κύματος αλλαγών. Που θα κάνουν πράξη το νέο αναπτυξιακό ρόλο της αυτοδιοίκησης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο που θα ενισχύουν τις υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας πολιτικής προστασίας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί και κυρίως δεν θέλει. Δεν θέλει να παραχωρήσει αρμοδιότητες τους αυτοδιοικητικούς. Θέλει τους ελέγχει. Δεν πιστέψατε ποτέ στην αποκέντρωση και στην αυτοδιοίκηση. Εξαφανίσατε το πόρισμα Κοντιάδη για τις αλλαγές στο κράτος. Η έννοιες περιφέρεια και ανάπτυξη λείπουν από το σχέδιο για τους πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης» είπε η κυρία Γεννηματά για να προσθέσει «Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε διαλυτικές και τραγελαφικές καταστάσεις που είδαμε. Ο νόμος δεν έγινε για την δημοκρατική λειτουργία των Δήμων αλλά για την εφαρμογή πολιτικής καμένης γης από μια κυβέρνηση που βρισκόταν σε αποδρομή. Η ΝΔ σήμερα υποβαθμίζει τον ρόλο των δημοτικών συμβουλίων. Στην ουσία επαναφέρει το νόμο Παυλόπουλο. Οι πολιτικές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που επιδιώκει βολικό εκλογικό σύστημα και όχι την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης».
Η ίδια σημείωσε ότι «Απαιτείται νέο εκλογικό σύστημα ως μέρος μιας συνολικής μεταρρύθμισης: Ισχυρές δημοτικές και περιφερειακές αρχές δημοκρατικά νομιμοποιημένες και εργαλεία ενίσχυσης της λαϊκής συμμετοχής».

Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι «Ο νόμος της ΝΔ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός.

Η εκλογή δημάρχου – περιφερειάρχη με 43% από τον πρώτο γύρο στερεί την δημοκρατική νομιμοποίηση του 50+1».

Από την άλλη πλευρά είπε ότι το κόμμα της θα στηρίξει την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τον περιορισμό της πολιτικής δράσης των μελών της Χρυσής Αυγής. «Χρειάστηκαν 8 μήνες για να φέρει η κυβέρνηση την τροπολογία για την Χ.Α. Το είχα ζητήσει από την πρώτη στιγμή. Η τροπολογία είναι αναγκαία αλλα δεν αρκεί. Για να ξεριζώσουμε κάθε φασιστική παραφυάδα απαιτείται δουλειά» είπε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι θα καταψηφίσει την ρύθμιση για το ΤΑΙΠΕΔ λέγοντας «η κυβέρνηση προωθεί το σχέδιο για παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα»

Τα σχόλια είναι κλειστά.