Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: Η ανασυγκρότηση της οικονομίας δεν γίνεται επί ερειπίων

22

Εντονη κριτική για τις αποφάσεις του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου ασκεί η Φώφη Γεννηματά.Σε δήλωσή της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει ότι η ανασυγκρότηση της οικονομίας δεν μπορεί να γίνει επί ερειπίων, καθώς απαιτείται εξαντλητικός διάλογος. Παράλληλα, η κ. Γεννηματά ασκεί δριμεία κριτική και για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση μηνύματα εφησυχασμού στους πολίτες

Ολόκληρη η δήλωση της Φ. Γεννηματά
– Η ανασυγκρότηση στην οικονομία δεν μπορεί να γίνει επί ερειπίων. Με την πολιτική της κυβέρνησης «βλέποντας και κάνοντας», η ύφεση, η μαζική ανεργία και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις είναι προ των πυλών.

– Το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας απαιτεί εξαντλητικό διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις και κυρίως με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, ώστε να αξιοποιηθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα. Χαρακτήρισε Κυβερνητική Επιτροπή την ειδική Γραμματεία στο Μαξίμου για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ήταν έντονα επικριτική κατά του κ. Μητσοτάκη για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

«Αν ξεχάσατε, σας θυμίζουμε ότι εσείς δώσατε το μήνυμα εφησυχασμού και χαλάρωσης με συνεχείς αντιφάσεις και παραλείψεις που επέτειναν τη σύγχυση και διαμόρφωσαν ένα κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας», ανέφερε η κ. Γεννηματά και τόνισε πως «η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία δεν αντέχουν νέο lockdown, ούτε καν τοπικού χαρακτήρα. Γι’ αυτό οφείλετε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά την κατάσταση σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα»

Τα σχόλια είναι κλειστά.