Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά για 21η Απριλίου: Και σήμερα λέμε «Όχι» σε όσους θέλουν να πλήξουν τη Δημοκρατία

15

Η Δημοκρατία δεν είναι δώρο αλλά απόκτημα που κερδίζεται με αγώνες κάθε μέρα επισημαίνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και υπογραμμίζει πως σήμερα λόγω του κορωνοϊού «μένουμε σπίτι συνειδητά και λέμε ΟΧΙ σε όσους αναζητούν ακόμη και σε αυτή την κρίση την ευκαιρία να πλήξουν την δημοκρατία».

Η Φώφη Γεννηματά σημειώνει παράλληλα πως η καλύτερη αντίσταση στο φασισμό είναι η αντίσταση στο ρατσισμό και την ξενοφοβία και η αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη, στον πρόσφυγα, το φτωχό και τον άρρωστο, τονίζοντας ότι η στέρηση της ελευθερίας του ελληνικού λαού δεν μπορεί να αποτελούν μνήμες μόνο του χθες.
Η μνήμη μένει ζωντανή
Ολόκληρη η δήλωση της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ:

«Η 21 η  Απριλίου είναι μια μέρα που κανένας δεν πρέπει να ξεχνά. Η ξενοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών έβαλε τη χώρα σε γύψο, σε διεθνή απομόνωση και οδήγησε στην τραγωδία της  Κύπρου
Καθώς τα χρόνια περνούν, η μνήμη πρέπει να μένει ζωντανή στα σχολεία, στις οικογένειες, στη Βουλή, στο δημόσιο διάλογο.

Ο φασισμός, οι φυλακίσεις , οι βασανισμοί, η στέρηση της  ελευθερίας του ελληνικού λαού δεν μπορεί να αποτελούν μόνο μνήμες του χθες. Όπως και η αντίσταση των αγωνιστών κατά της δικτατορίας που δείχνει και σήμερα το δρόμο.

Οι εσωτερικοί διχασμοί, τελειώνουν με εθνικές καταστροφές
Η καλύτερη αντίσταση απέναντι στον φασισμό είναι η καθημερινή μας πρακτική. Αντίσταση στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία. Αντίσταση, με περισσότερη δημοκρατία. Αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη, στον πρόσφυγα, στον φτωχό, στον άρρωστο.

Ιδίως στις μέρες που ζούμε ,με την κρίση του κορωνοϊού, μένουμε σπίτι συνειδητά για να προστατεύσουμε την κοινωνία, τις ζωές μας. Μένουμε σπίτι συνειδητά και λέμε ΟΧΙ σε όσους αναζητούν ακόμη και σε αυτή την κρίση την ευκαιρία να πλήξουν την δημοκρατία.

Όλοι ενωμένοι μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω.

Η ιστορία έδειξε ότι οι εσωτερικοί διχασμοί, τελειώνουν με εθνικές καταστροφές. Η κρίση της Δημοκρατίας και των θεσμών, η περιφρόνηση της λαϊκής εντολής, οι ανισότητες και οι αποκλεισμοί, δημιουργούν τερατογεννέσεις.

Σήμερα θυμόμαστε ότι η δημοκρατία, η ελευθερία, η εθνική υπερηφάνεια δεν είναι ποτέ δώρο. Είναι απόκτημα και αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα»
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/gennimata-ohi-se-oti-plittei-tin-dimokratia

Τα σχόλια είναι κλειστά.