Ειδησεογραφικό site

«Φωτιά» στην Εξεταστική για την Υγεία βάζει ο Λοβέρδος: Οι επιστολές του για προκατασκευασμένο πόρισμα

20

Πυροδότησε το κλίμα στην εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία η επιστολή που απέστειλε σήμερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνεχεία  όσων δήλωσε  για προκατασκευασμένο πόρισμα από την πλειοψηφία της επιτροπής.

Ο πρώην υπουργός Υγείας, είχε κατηγορήσει τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, με δήλωσή του στις 20 Ιουλίου,  ότι έχουν στήσει επιχείρηση σκευωρίας εναντίον του ιδίου και των άλλων πρώην υπουργών Υγείας.

«Τους είπα αλήθειες και δεν τους άρεσε. Τα μέλη στημένων Εξεταστικών Επιτροπών με κατασκευασμένους μάρτυρες και προαποφασισμένα πορίσματα έχουν χάσει το δικαίωμά τους να μιλούν. Αναφέρθηκα από την πρώτη στιγμή σε ύστατη πολιτική εξαχρείωση και σήμερα δικαιώθηκα απολύτως»
, είχε αναφέρει ο κ. Λοβερδος.

Διαβάστε την επιστολή Λοβέρδου


Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάππας  άσκησε  δριμεία κριτική στην επιστολή του κ. Λοβέρδου προκαλώντας την αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών. Μετά από μακρά συζήτηση, η επιτροπή αποφάσισε την αποστολή των εγγράφων του κ. Λοβέρδου στη Επιτροπή Κοινοβουλευτική Δεοντολογίας.  “Ο Λοβέρδος έκανε και σε αυτή την εξεταστική αυτό που έκανε και στην Επιτροπή και για τα ΜΜΕ. Ήθελε να αποδομήσει την επιτροπή γιατί φοβόταν μήπως υπήρχε κάποιο πρόβλημα με αυτόν” και στη συνέχεια πρότεινε “το έγγραφο να σταλεί στην επιτροπή δεοντολογίας και αυτή να αποφασίσει τι θα γίνει”.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Νότης  Μηταράκης δήλωσε ότι «θεωρώ ως επιτροπή δεν έχουμε αρμοδιότητα να κρίνουμε δηλώσεις βουλευτών» και επεσήμανε ότι «στην επιστολή δεν υπάρχει κάποια προσωπική προσβολή».

Στη σημερινή επιστολή ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει ότι «εντόπισα και μία ακόμη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, στην οποία έκανα λόγο για το Ερρίκος Ντυνάν, στο πλαίσιο των προσπάθειών μου να κρατηθεί το ίδρυμα αυτό όρθιο. Πρόκειται για τη συνεδρίαση  της 2ας Ιουνίου 2011. Λίγες μέρες μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στο τέλος συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για άλλο θέμα, μου ζητήθηκε από τον τότε Πρόεδρό της κ. Δ. Κρεμαστινό να συγκληθεί εκ νέου η Επιτροπή προκειμένου να αξιολογηθούν οι εξελίξεις από την ανωτέρω απόφαση του ΝΣΚ σχετικά με την ΓΑΙΑ.

Όπως θα δείτε από τα πρακτικά, τα οποία και επισυνάπτω, απάντησα πως δεν μπορώ να ενημερώσω την Επιτροπή πριν συνεννοηθώ με τα κόμματα. Και πράγματι, στις 12 Ιουλίου 2011 στο τέλος συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με άλλα θέματα ημερήσιας διάταξης διένειμα σχέδιο τροπολογίας για το Ερρίκος Ντυνάν, που είχαν παραδώσει στον κ. Ν. Πολύζο οι κύριοι Μαρτίνης και Στεργίου, και η οποία προκάλεσε τη διαμαρτυρία καταγγελία του εξωδίκου Βγενοπούλου. Για αυτήν, όμως, τη συνεδρίαση κατέθεσα τα γεγονότα και τις απόψεις μου δι’ επιστολής και κατάθεσης εγγράφων στην προηγούμενη συνεδρίαση της Εξεταστικής. Συνεπώς και με αυτή τη συνεδρίαση του 2011, που και πάλι μόνο εγώ εντόπισα στο πλαίσιο των εργασιών της Εξεταστικής, το σύνολο των συνεδριάσεων όπου έγινε λόγος για τη στήριξη του Ερρίκος Ντυνάν ήταν εννέα, σε διάστημα δώδεκα μηνών. αι συγκεκριμένα οι συνεδριάσεις : της 19ης Ιανουαρίου 2011, 16ης Φεβρουαρίου 2011, 2ας Ιουνίου 2011, 12ης Ιουλίου 2011, 27ης Ιουλίου 2011, 4ης Οκτωβρίου 2011, 26ης Οκτωβρίου 2011, 17ης Ιανουαρίου 2012 και 19ης Ιανουαρίου 2012».

Τα σχόλια είναι κλειστά.