Ειδησεογραφικό site

Φιγιόν: «Δεν αποσύρω την υποψηφιότητά μου στις εκλογές»

41

Ο προεδρικός υποψήφιος των Γάλλων συντηρητικών Φρανσουά Φιγιόν ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου πως θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του, παρόλο που ενημερώθηκε ότι θα κληθεί στις 15 Μαρτίου από τους δικαστές για να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του.

Ο υποψήφιος υποστήριξε ακόμη πως η δικαστική έρευνα σε βάρος του αποτελεί «πολιτική δολοφονία».

«Ναι, θα είμαι υποψήφιος της γαλλικής Δεξιάς για την προεδρία»

Μιλώντας από την έδρα του κόμματός του, ο Φρανσουά Φιγιόν έσπευσε να επικρίνει δριμύτατα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από τις γαλλικές αρχές και ξεκαθάρισε  ότι θα είναι υποψήφιος.

«Πολλοί από το κοντινό μου περιβάλλον έκαναν λόγο για πολιτική δολοφονία. Πρόκειται όμως για δολοφονία των προεδρικών εκλογών», τόνισε ο Φιγιόν και πρόσθεσε: «Θα καταθέσω στους δικαστές στις 15 Μαρτίου και θα τους πω την αλήθεια. Αλλά αυτοί δεν αναγνωρίζουν τα γεγονότα, δεν έχω καταχραστεί το δημόσιο χρήμα».

«H Γαλλία είναι πιο μεγάλη από τα λάθη μου», δήλωσε ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς και πρόσθεσε: «Για εσάς πρόκειται. Θα είμαι στο ραντεβού που μας δίνει η δημοκρατία για να αποφασίσουμε το κοινό μας μέλλον».

«Είμαι απόλυτα αποφασισμένος να υπηρετήσω τη Γαλλία. Μην ξεγελιέστε, μην αφήνετε κανέναν να επηρεάσει την επιλογή σας. Η επιθυμία μου να σας υπηρετήσω είναι μεγαλύτερη από τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον μου. Εγώ δεν θα υποχωρήσω, δεν θα παραδοθώ», υπογράμμισε ο Φιγιόν, καλώντας τους πολίτες να τον ακολουθήσουν.

Σύγχυση για την ανάκριση της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν

Στο μεταξύ, σύγχυση επικράτησε το πρωί σχετικά με την υποτιθέμενη ανάκριση της συζύγου του Φιγιόν.

Ο δημοσιογράφος Μισέλ Ντελεάν, ο οποίος είχε αναφέρει αρχικά μέσω του Twitter ότι η Πενελόπ Φιγιόν ανακρίνεται σχετικά με κατηγορίες σε βάρος της για αργομισθία, δημοσιοποίησε αργότερα στο Twitter μια διόρθωση, στην οποία αναφέρει πως η πληροφορία του διαψεύσθηκε από δικαστική πηγή.

Η Πενελόπε Φιγιόν βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας και είναι καλά, δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του ζευγαριού, όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Από πηγή προσκείμενη στο συντηρητικό κόμμα των Ρεπουμπλικανών έγινε εξάλλου γνωστό πως ο Φιγιόν είχε σήμερα διαβουλεύσεις με στελέχη του κόμματος αφού ακύρωσε την επίσκεψή του στη γεωργική έκθεση του Παρισιού.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», o επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Φρανσουά Φιγιόν, Πατρίκ Στεφανίνι, υπέβαλε την παραίτησή του στον προεδρικό υποψήφιο. Όμως, ακόμη δεν έχει αποδεκτή.

Οι γαλλικές αρχές είχαν ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες ότι ξεκινούν επίσημη έρευνα για τον Φρανσουά Φιγιόν και το PenelopeGate. Ο Φρανσουά Φιγιόν από την πλευρά του έχει δηλώσει πως δεν υπήρξε τίποτε το παράνομο στις συγκεκριμένες πληρωμές καθώς η σύζυγός του εργαζόταν ως βοηθός τόσο του ιδίου όσο και του διαδόχου του στο Γαλλικό Κοινοβούλιο και είχε αναρτήσει όλα τα οικονομικά στοιχεία. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, ο Φιγιόν  είχε τονίσει πως σε περίπτωση που βρεθεί υπό δικαστική διερεύνηση θα παραιτηθεί από την κούρσα για την Γαλλική Προεδρία.

Η πληροφορία πάντως για ανάκρισή της από τις αρχές έρχεται την ώρα που ο προεκλογικός αγώνας κλιμακώνεται στη Γαλλία ενόψει των εκλογών του Μαΐου με τη Λεπέν να προηγείται σταθερά στον πρώτο γύρο (23 Απριλίου) ενώ στον δεύτερο γύρο (7 Μαΐου) φαίνεται να ηττάται είτε από τον ανεξάρτητο υποψήφιο, Εμανουέλ Μακρόν είτε από τον Φρανσουά Φιγιόν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.