Ειδησεογραφικό site

Ερώτηση Ακριβοπούλου στον Καψώχα: «Πώς γίνονταν αυτές οι δουλειές; – Ήσουν στο γραφείο Τύπου του Παπαντωνίου»

137

Η απάντηση του δημοσιογράφου, το «μαζί τα φάγαμε» και οι «πολλές γκρίζες ζώνες» της διακυβέρνησης Σημίτη

Την ερώτηση του… ενός εκατομμυρίου έκανε η Κατερίνα Ακριβοπούλου στον συμπαρουσιαστή της στην εκπομπή Δεύτερη Ματιά της ΕΡΤΣωτήρη Καψώχα.

Εισάγοντας το ρεπορτάζ για την υπόθεση της προφυλάκισης του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, η κυρία Ακριβοπούλου αφού σημείωσε ότι ο Παπαντωνίου είχε «καταλυτικό ρόλο στον εκσυγχονισμό» είπε στον Σωτήρη Καψώχα: «Θέλω να σε ρωτήσω, πώς γίνονταν αυτές οι δουλειές; Ησουν στο γραφείο Τύπου του Παπαντωνίου…».

Ο κ. Καψώχας, που δεν έδειξε ιδιαίτερα αιφνιδιασμένος, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι εκείνος ήταν απλά ένας από τους τέσσερις δημοσιογράφους που απασχολούνταν στο γραφείο Τύπου: «Βγάζαμε τα δελτία Τύπου…» είπε.

Στη συνέχεια όμως, ο Σωτήρης Καψώχας προχώρησε σε μια μακρά αναδρομή στην περίοδο Σημίτη, την οποία ξεκίνησε λέγοντας ότι «πράγματι ο Παπαντωνίου ήταν ο μακροβιότερος τσάρος της Οικονομίας. Θα σου πω να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν είμαι της λογικής του «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου και όσοι έχουν κατηγορηθεί για διασπάθιση δημοσίου χρήματος η Δικαιοσύνη να κάνει το προφανές. Ισχύει για τον Γιάννο Παπαντωνίου και για κάθε Γιάννο Παπαντωνίου. Επειδή είμαι δημοσιογράφος, αντιλαμβανόμαστε πράγματα στην ατμόσφαιρα, σαν αίσθηση, δεν τεκμηριώνονται, η ιστορία έχει γκρίζες ζώνες…. Η περίοδος Σημίτη έχει πολλές γκρίζες ζώνες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.