Ειδησεογραφικό site

Ερντογάν: Η Ευρώπη θα πνιγεί από το φόβο της για τους Μουσουλμάνους και τους μετανάστες

27

Συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επιθετική και απειλητική ρητορική του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη διαμάχη της Τουρκίας με την Ολλανδία που ξεκίνησε από την απαγόρευση της προσγείωσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στο Ρότερνταμ.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στη δυτική επαρχία Αφιονκαραχισάρ ο Τούρκος πρόεδρος είπε με νόημα ότι η Ευρώπη «θα πνιγεί από το φόβο της για τους Μουσουλμάνους και τους μετανάστες».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το φάντασμα του φασισμού πλανάται» στους δρόμους της Ευρώπης συγκρίνοντας, σύμφωνα με τη Χουριέτ, τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων απέναντι σε όσους δεν είναι Ευρωπαίοι με αυτή απέναντι στους Εβραίους στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η Ευρώπη κατευθύνεται προς το να πνιγεί από τους φόβους της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η τουρκοφοβία και η ισλαμοφοβία αυξάνεται. Φοβούνται ακόμα και τους μετανάστες που αναζητούν καταφύγιο. Φοβούνται οτιδήποτε δεν είναι από εκεί, είναι εχθρικοί σε ό,τι δεν είναι από εκεί» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι αναφορές του Ερντογάν στους μετανάστες έρχεται μετά τις αλεπάλληλες δηλώσεις τούρκων υπουργών με τελευταία αυτή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «η συμφωνία επανεισδοχής (σ.σ. με την ΕΕ) θα ακυρωθεί εκ των πραγμάτων».

Τα σχόλια είναι κλειστά.