Ειδησεογραφικό site

Ερμηνεία Φλαμπουράρη: Η επένδυση στο Ελληνικό δεν έχει κολλήσει – Δεν μπορεί να «τρέξει» πιο γρήγορα

44

Δήλωση με την οποία επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό εξέδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η επένδυση δεν έχει μπλοκάρει αλλά δεν μπορεί να «τρέξει» πιο γρήγορα λόγω των διαδικασιών και της γραφειοκρατικής λειτουργίας.

Ο υπουργός Επικρατείας κάνει ειδική αναφορά και στο project του Καφηρέα υποστηρίζοντας ότι εκεί το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από την προσφυγή τριών κατοίκων και ενός οικολογικού φορέα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Όπως καταλαβαίνετε ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός Επικρατείας δεν μπορούν να παρέμβουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας» καταλήγει στη δήλωσή του ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Επικρατείας έχει ως εξής:

Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μπλοκάρισμα των επενδύσεων, και συγκεκριμένα, της επένδυσης στο Ελληνικό και του project του Καφηρέα, διευκρινίζονται τα εξής:
Σε ό,τι αφορά στο Ελληνικό προχωρά, αλλά οι διαδικασίες που απαιτούνται, σε συνδυασμό με την γραφειοκρατική λειτουργία, δεν μπορούν να «τρέξουν» την επένδυση πιο γρήγορα.
Για το project στον Καφηρέα σημειώνεται πως το έργο έχει ξεκινήσει, με τη συνδρομή δεκάδων εκσκαφέων. Μετά από προσφυγή τριών κατοίκων και ενός οικολογικού φορέα όμως, οι εργασίες ανεστάλησαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Όπως καταλαβαίνετε ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός Επικρατείας δεν μπορούν να παρέμβουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.