Ειδησεογραφικό site

Έρχονται δημοσκοπήσεις-φωτιά για Κασσελάκη -Αλαλούμ ο ΣΥΡΙΖΑ με «Ομπρέλα», Ραγκούση, Τζουμάκα

98

Με το βλέμμα στραμμένο στις δημοσκοπήσεις της επόμενης εβδομάδας και με τα μηνύματα των μετρήσεων που τρέχουν να είναι αποθαρρυντικά για τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί τώρα να γυρίσει το μειονέκτημα του «αμερικανικού» προφίλ του σε όπλο κατά της εσωκομματικής αμφισβήτησης.

Μετά την ψυχρολουσία των αυτοδιοικητικών, το «φαινόμενο Κασσελάκης» δεν δείχνει ακόμη να αποκτά τη δυναμική που θα ανέμενε να έχει σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν φωνές ότι ο κ. Κασσελάκης με την υπερέκθεσή του στα μέσα ενημέρωσης όλο το προηγούμενο διάστημα φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την έλλειψη αξιοπιστίας του κόμματος και δεν είναι μόνο η εσωκομματική αμφισβήτηση και η βαθιά εσωστρέφεια που εντείνουν πλέον το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το στιλ του κ. Κασσελάκη, το ύφος και ο τρόπος με τον οποίο εκφέρει πολιτικό λόγο έχουν βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής, με πολλούς να μιλούν για τις σωστές κινήσεις σε επίπεδο κόμματος αλλά με λάθος πλέον εκπροσώπηση

Όλα αυτά ο κ. Κασσελάκης έδειξε να τα αντιλαμβάνεται πλέον, και για τον λόγο αυτόν ήδη επιχειρεί μια νέα στροφή στην επικοινωνιακή του τακτική.

Το μειονέκτημα στο οποίο έχει εξελιχθεί πολύ σύντομα η νεωτερικότητά του ως πολιτικού προσώπου το μετατρέπει τώρα σε όπλο απέναντι στην εσωκομματική αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας την κριτική που του ασκείται πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο και όχι σε πολιτικό.

«Όσοι διαφωνούν επιφανειακά με το προσωπικό προφίλ μου δεν διαφωνούν στη συντριπτική πλειοψηφία των προτάσεών μου για τη χώρα. Εγώ θα συνεχίσω να υπηρετώ τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει να εκτελέσω την εντολή του για αλλαγή στη χώρα και εσωκομματικά», είπε ο κ. Κασσελάκης σε δημοσιογράφους έξω από το κεφαλλονίτικο στέκι στην Αστόρια.

Στελέχη που του δίνουν πίστωση χρόνου για τον μόλις έναν μήνα που βρίσκεται το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδουν τη στάση αυτή των ψηφοφόρων στην όχι και τόσο εύπεπτη από το εσωτερικό ακροατήριο αμερικανική κουλτούρα με την οποία έχει εμποτιστεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τα 20 χρόνια της παραμονής του στις ΗΠΑ.

«Έχω την ελευθερία της αλλαγής»
Από την άλλη πλευρά, στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, με πιο… επιθετικά πάντα τα μέλη της «Ομπρέλας», εστιάζουν στην «αποαριστεροποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να του ασκούν προσωπική πολιτική κριτική.

Ο Ανδρέας Ξανθός, από την «Ομπρέλα», απέρριψε ευθέως τον κ. Κασσελάκη ως πολιτική οντότητα, μιλώντας για «ένα πρόσωπο εντελώς εκτός πραγματικότητας! Δεν ήταν ποτέ οργανικό στοιχείο ούτε καν της ελληνικής πολιτικής ζωής, φυσικά ποτέ δεν είχε συνάφεια και οργανική σχέση με την Αριστερά στη χώρα μας».

Στη λογική «μαθαίνω γρήγορα» και χωρίς το κόμπλεξ να διορθώνει μέσα σε ελάχιστο χρόνο μια λάθος θέση που εκφράζει δημόσια, έτσι και χθες ο κ. Κασσελάκης με μια νέα ανάρτησή του διόρθωσε την τοποθέτησή του ότι «ο 24χρονος Μητσοτάκης δεν θα ψήφιζε τον 55χρονο Μητσοτάκη», για να δείξει ότι διαφέρει από εκείνον στο ότι δεν είναι γόνος και κληρονόμος, όπως είπε, και ότι ως αυτοδημιούργητος, όπως δηλώνει, μπορεί σήμερα να είναι αριστερός.

«Εγώ δεν ανήκω σε πολιτική οικογένεια. Δεν είμαι κληρονόμος. Γι’ αυτόν τον λόγο έχω την ελευθερία της Αλλαγής. Προς το καλύτερο. Προς το δίκαιο. Προς την Αριστερά», είπε ο κ. Κασσελάκης, δίνοντας για μια ακόμη φορά διαπιστευτήρια και στο εσωτερικό του κόμματός του.

Επόμενο πεδίο μάχης η Κεντρική Επιτροπή
Τα τύμπανα πολέμου πάντως δεν σταματούν να ηχούν στο εσωκομματικό πεδίο, με τη διάσπαση να πλησιάζει ταχύτατα.

Η διαγραφή Τζουμάκα αποδεικνύεται μια ακόμη νάρκη στον δρόμο προς το συνέδριο, με την επερχόμενη Κεντρική Επιτροπή να εξελίσσεται σε μητέρα των μαχών μεταξύ «Ομπρέλας» και νεοπροεδρικών. Όπως υποστηρίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου, η εσωκομματική αντιπολίτευση έχει ξεκινήσει έναν πόλεμο αποδόμησης του νέου προέδρου, προκειμένου στη συνεδρίαση της ΚΕ που θα γίνει στις 11-12 Νοεμβρίου να αμφισβητηθεί στην πράξη ο κ. Κασσελάκης.

Εκτός από τη σύγκρουση για τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο, τα μέλη του ανώτατου οργάνου θα βρεθούν να συγκρούονται και για το αν ο κ. Κασσελάκης είναι «η διαπλοκή που μπήκε στο κόμμα», όπως δήλωσε πρόσφατα ο Στέφανος Τζουμάκας και έχει παραπεμφθεί για διαγραφή από τον νέο πρόεδρο.

Η παραπομπή του Στέφανου Τζουμάκα στο πειθαρχικό με το ερώτημα της διαγραφής άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, την ώρα που οι καταγγελίες πληθαίνουν για αντικομματικές συμπεριφορές και αήθεις επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Άνω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Ραγκούση
Η καταγγελία του Γιάννη Ραγκούση για το τρολ που φέρεται να συνδέεται με τον Παύλο Πολάκη εκτιμάται ότι έχει βάθος και δεν αποκλείεται να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ η γυναίκα που έγραψε για κάλεσμα του κ. Ραγκούση μέσω μαζικής αποστολής μηνυμάτων για συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ του κ. Τζουμάκα και μάλιστα με συγκέντρωση χρημάτων.

Το πρόσωπο στο λογαριασμό Ec Stevi είναι αληθινό και έχει σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιωθεί από άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ρευστότητα των πραγμάτων ενόψει και των συσχετισμών που διαρκώς μεταβάλλονται στα όργανα του κόμματος αποτυπώνεται και στην ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, που τάχθηκε στο πλευρό του κ. Ραγκούση.

«Με τον έντιμο κι ακέραιο Giannis Ragkousis, ακόμα κι όταν αποκλίνουν οι πολιτικές μας απόψεις. Η απουσία του στη Βουλή γίνεται επώδυνα αντιληπτή, ιδιαίτερα σε κομβικές κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις με την κυβέρνηση.

Έντιτ. Δεν τον περιγράφουν μόνο ως ανέντιμο, αλλά και ως ηλίθιο. Έστελνε μήνυμα με το όνομά του και ζητούσε λεφτά. Κάπου εκεί η κοινή λογική αυτοπυρπολήθηκε».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.