Ειδησεογραφικό site

Επίθεση του Ιράν με drone και πυραύλους στο Ισραήλ- Παγκόσμιος συναγερμός

30

Δεκάδες drones και πύραυλοι εξαπολύθηκαν από το Ιράν με κατεύθυνση το Ισραήλ. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου από τη μεριά του δηλώνει πως η χώρα του είναι έτοιμη να αμυνθεί.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους με στόχο συγκεκριμένα σημεία στο Ισραήλ, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Εικόνες με drones μεταδίδονται στα social media, με τους χρήστες να υποστηρίζουν πως είναι του Ιράν.

Σύμφωνα με αναφορές Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων, η Τεχεράνη έχει εξαπολύσει επιθέσεις με τουλάχιστον 50 drones. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως θα περάσουν ώρες μέχρι να φτάσουν στο Ισραήλ. Συγκεκριμένα αναμένεται να φτάσουν στο Ισραήλ στις 02:00. To Ισραήλ κλείνει επίσης τον εναέριο χώρο από τις 00:30.

Ο Τζο Μπάιντεν ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση από την ομάδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν live ενημέρωση για την δύσκολη αυτή κατάσταση.

Ιορδανία και Ιράκ έκλεισαν τον εναέριο χώρο

Το Ιράκ έκλεισε τον εναέριο χώρο του και διέκοψε κάθε εναέρια κυκλοφορία, ανακοίνωσε το ιρακινό υπουργείο Μεταφορών. Το ίδιο έχει πράξει και η Ιορδανία. Και οι δύο χώρες βρίσκονται ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν.

«Η ιορδανική αντιαεροπορική άμυνα είναι έτοιμη να αναχαιτίσει και να καταρρίψει οποιοδήποτε ιρανικό drone ή αεροσκάφος παραβιάσει τον εναέριο χώρο της» δήλωσαν δύο ιορδανικές πηγές ασφαλείας.

Επίσης η Ιορδανία κήρυξε κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω της απειλούμενης επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης

«Είμαστε έτοιμοι» λέει ο Νετανιάχου

Σε διάγγελμά του ο Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ είναι έτοιμο να αποκρούσει μια επίθεση

«Πολίτες του Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας άμεσης επίθεσης από το Ιράν» τονίζει ειδικότερα.
«Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF είναι ισχυρές» προσθέτει.

«Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών»

Τα σχόλια είναι κλειστά.