Ειδησεογραφικό site

Επιστολή Πατούλη σε Σκουρλέτη για την προσχολική αγωγή

57

Ζητά τη σύγκληση Διυπουργικής Επιτροπής και διατυπώνει την πλήρη αντίθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προοπτική ένταξης των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Τη σύγκληση Διυπουργικής Επιτροπής για το θέμα της ένταξης των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Σχετική επιστολή απέστειλε σήμερα στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη , ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης , στην οποία διατυπώνει την πλήρη αντίθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και των εργαζομένων, στην προοπτική ένταξης των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ , πρόκειται για μία εξαγγελία που δε δύναται να εφαρμοστεί, και «θα έχει ως συνέπεια να επιβαρυνθούν οικονομικά περίπου 40.000 οικογένειες, να κλείσουν 1.600 δημοτικές δομές και να μείνουν άνεργοι πάνω από 3.200 εργαζόμενοι».
Παράλληλα επισημαίνει ότι για την εφαρμογή της εξαγγελίας του υπουργείου , απαιτούνται υποδομές και προσωπικό ενώ τυχόν εφαρμογή της χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις, » θα έχει δυσμενέστατες εκπαιδευτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για τους γονείς και τα παιδιά που προέρχονται κυρίως από ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες». Για τους λόγους αυτούς ζητεί από τον κ. Σκουρλέτη , να προγραμματίσει άμεσα τη σχετική συνάντηση, με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ, των υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.