Ειδησεογραφικό site

Επεισόδια έξω από συμβολαιογραφείο: Απρόκλητη επίθεση με χημικά από τα ΜΑΤ

40

Ζητούσαν να ανέβει πενταμελής επιτροπή στο γραφείο για να ελέγξει αν τηρούνται οι διαδικασίες  – Ένταση και σε συγκέντρωση της ΛΑΕ  στη Σταδίου

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι έξω από συμβολαιογραφείο στη οδό Καποδιστρίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου διεξάγονταν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Μέλη του ΠΑΜΕ αρχικά είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση σε άλλο συμβολαιογραφείο, όπου πλειστηριαζόταν μία κατοικία στον Πειραιά, με χρέος 30.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο πλειστηριασμός αυτός ματαιώθηκε και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου,  με την προϋπόθεση να ελέγξουν εάν τηρούνται σωστά η διαδικασία.

Ενώ έκαναν διαπραγματεύσεις με τον αστυνομικό διευθυντή, προκειμένου να μεταβεί πενταμελής επιτροπή στο γραφείο, ώστε να ελέγξει τις διαδικασίες, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα προς τους συγκεντρωμένους, σπρώχνωντάς τους με τις ασπίδες και  κάνοντας χρήση χημικών.

Στη Σταδίου η ΛΑΕ, στην Εισαγγελία η Κωνσταντοπούλου

Την ίδια ώρα μικρή ένταση σημειώθηκε και σε συγκέντρωση που πραγματοποιούν στελέχη και μέλη της Λαϊκής Ενότητας  έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, στη Σταδίου στο οποίο θα πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός α’ κατοικίας 89 τ.μ. για χρέος 182.000 ευρώ, με τιμή εκκίνησης τις 85.000 ευρώ!

Από την πλευρά της η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε δώσει ραντεβού το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με ανακοίνωσή της στην οποία ανέφερε: «όλοι μαζί εκ μέρους των πολιτών ξεκινάμε νέες νομικές ενέργειες για να σταματήσουμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κ να υπερασπιστούμε τους πολίτες. Μαζί με: Δικαιοσύνη για Όλους, Δεν Πληρώνω, Πλεύση Ελευθερίας κάνουμε την πρώτη μήνυση κ συνεχίζουμε!»

Τα σχόλια είναι κλειστά.