Ειδησεογραφικό site

Επίσημη ενημέρωση Νορβηγίδας ειδικού για τον καθαρισμό του Σαρωνικού

32

Επίσημη ενημέρωση για τις ενέργειες με τις οποίες αντιμετωπίζεται η ρύπανση του Σαρωνικού Κόλπου, μετά το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», είχε σήμερα η Hilde Dolva, Σύμβουλος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Σχεδιασμού της Νορβηγικής Παράκτιας Διοίκησης.

Η κ. Dolva ήρθε στην Ελλάδα μετά από αίτημα που κατέθεσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, προς τον πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ. Jorn Eugene Gjelstad.

Παρουσία του κ. Κουρουμπλή και υπηρεσιακών παραγόντων, η κ. Dolva, ενημερώθηκε εκτενώς στην ειδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την ηγεσία του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), το οποίο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Σπυρίδων Μαυράκος, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας κ. Βασίλειος Λυκούσης, οι Διευθυντές Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας κ.κ. Αριστομένης Καραγεώργης και Γιάννης Χατζηανέστης, καθώς και οι ερευνητές κ.κ. Σουλτάνα Ζερβουδάκη και Κωνσταντίνος Παρινός.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Παναγιώτης Παπαγιαννακόπουλος, καθώς επίσης και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Κουρουμπλής καλωσόρισε την κα Dolva στο ΥΝΑΝΠ και ζήτησε από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., καθώς και από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, να την ενημερώσουν για τις δράσεις στις οποίες έχουν προβεί, αναφορικά με την αντιμετώπιση του περιστατικού ρύπανσης που σημειώθηκε στο Σαρωνικό.

Η κα Dolva ενημερώθηκε για τις μετρήσεις, τη μεθοδολογική προσέγγιση και για τα εργαλεία που έχουν χρησιμοποιηθεί από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και εξέφρασε την ικανοποίηση της για τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει, σε συνεργασία με το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., την οικολογική επιβάρυνση στο Σαρωνικό Κόλπο από τη βύθιση του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.