Ειδησεογραφικό site

ΕΛ.ΑΣ: Δεν ξέρουμε τίποτα για το κάψιμο της σημαίας στα Εξάρχεια

2.200

Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το περιστατικό, δηλώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συμπληρώνοντας ωστόσο ότι διενεργείται προανάκριση

Καμία γνώση για το περιστατικό με το κάψιμο της ελληνικής σημαίας σε επεισόδια στα Εξάρχεια δεν έχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως διευκρινίζεται σε σημερινή του ανακοίνωση.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει φωτογραφία – την οποία δημοσίευσε ο ΣΚΑΙ – που δείχνει την καύση της σημαίας από αντιεξουσιαστές στα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής, το υπουργείο ανακοινώνει τα εξής:  «Σχετικά με φωτογραφία που προβάλλεται σε Μ.Μ.Ε. από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και απεικονίζει καύση σημαίας σε απροσδιόριστο τόπο και χρόνο, ανακοινώνεται ότι για το περιστατικό αυτό καμία ενημέρωση – αναφορά δεν υφίσταται στις αστυνομικές Αρχές από ιδιώτη ή από αστυνομικές δυνάμεις».

Όπως τονίζει πάνως η ανακοίνωση «για το θέμα αυτό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο οι αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν στα επεισόδια που τείνουν να γίνουν… συνήθεια κάθε Σαββατοκύριακο στην περιοχή, προχώρησαν σε μια άκρως προκλητική ενέργεια.

Θέλοντας να δείξουν ότι η περιοχή είναι υπό τον πλήρη ελεγχό τους, ορισμένα από τα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια που ξεκίνησαν λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα, πήραν μια ελληνική σημαία και την έκαψαν.

Στη φωτογραφία που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ φαίνονται οι αντεξουσιαστές να κρατούν τη σημαία στην οποία έχουν βάλει φωτιά και να την δείχνουν επειδικτικά προς τους αστυνομικούς.

Τα επεισόδια που κράτησαν περίπου μια ώρα σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα με ομάδες αντεξουσιαστών να πετουν μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Από την πλευρά τους οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών ενώ για λόγους ασφαλείας προχώρησαν και σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πατησίων προκειμένου να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε κάποια σύλληψη ή προσαγωγή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.