Ειδησεογραφικό site

Εκτάκτως την Παρσκευή 26 Οκτωβρίου στο αποκαλυπτικό Καρφί

269

Μη χάσετε εκτάκτως την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, την εφημερίδα στο Καρφί που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία, πολλές αποκλειστικότητες και μια μεγάλη προσφορά.

Τρία συλλεκτικά βιβλία από τη χριστιανική βιβλιοθήκη για να επιλέξετε:

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Βίος και Ιεραποστολικό έργο

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ως μέγας διδάσκαλος του Γένους με τις τρεις μεγάλες περιοδείες του ανά την Ελλάδα κατά τα έτη 1760 – 1779 που τερματίστηκαν με το τέλος της ζωής του κατάφερε να σπείρει στις καρδιές των Ελλήνων την αγάπη για τη μόρφωση, τη δίψα για ελευθερία και τη συμπόνια για τον συνάνθρωπο. Στις Διδαχές του διακρίνεται η αγωνία του για την ελευθέρωση της ψυχής και του Γένους όπως και στις προφητείες του.Στο πολύχρονο έργο του δεν φρόντισε μόνο για την ανέγερση σχολείων αλλά και για την ορθή λειτουργία τους. Το καλύτερο για αυτόν τέλος ήταν να μαρτυρήσει για τον Κύριο και η επιθυμία του αυτή πραγματώθηκε τόσο πανηγυρικά με την είσοδο του στον παράδεισο της Θείας Χάριτος

«Ο πνευματικός αγώνας του χριστιανού»
Σκοπός της ζωής του χριστιανού είναι η εν Χριστώ ζωή. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, είναι απαραίτητος ένας συνεχής πνευ­ματικός αγώνας. Στον αγώνα αυτό, ο άνθρωπος, συναντά πολλά εμπό­δια και δυσκολίες, όμως δεν είναι μόνος του. Τα όπλα που έχει για να ανταπεξέλθει είναι η προσευχή, η νηστεία και φυσικά η συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας με κυριότερο το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Οι πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος

Απόστολοι Πέτρος και Παύλος. Πρόκειται για τις δύο αυτές κορυφαίες φυσιογνωμίες, που σαγήνευσαν με τον λόγο τους και δίδαξαν με την βιοτή τους, “τούς διηρημένους τοις σώμασι, και ηνωμένους τω πνεύματι”.
Ο ευαγγελιστής Λουκάς στο βιβλίο των Πράξεων, µας παρέχει την προσωπογραφία των δύο αυτών αποστόλων, εµπνευσµένος από τον τρόπο σκιαγράφησης του Ιησού: Τους συγκρίνει µε τον Αναστηµένο ∆ιδάσκαλο που είναι ζωντανός και ενεργεί µέσα από τα πρόσωπα. Αυτό που αναδεικνύεται µέσα από τις σελίδες του βιβλίου των Πράξεων είναι δύο ξεχωριστές προσωπικότητες που συνθέτουν διαφορετικούς τρόπους θεμελίωσης και συγκρότησης της Εκκλησίας.
Αυτή η διαφορετικότητα στον τρόπο συγκρότησης της Εκκλησίας του Χριστού αποτυπώνεται στις σελίδες των Πράξεων, καθιστώντας προφανή την την εµπέδωση της ετερότητας και της πολυµορφίας ως δοµικό πλούτο της αρχέγονης Εκκλησίας. Ο ευαγγελιστής Λουκάς προβάλει τον Πέτρο και τον Παύλο, πρώτ’ απ’ όλα, µαζί. Έπειτα θέτει τον καθένα µαζί µε τους άλλους, σε γεωγραφικά πλαίσια που ποικίλουν και που επεκτείνονται πολύ περισσότερο για τον Παύλο παρά για τον Πέτρο. Αµφότεροι ωθούνται από τον άνεµο και τη φλόγα του Πνεύµατος, γενόµενοι οι δύο πνεύµονες, οι δύο στυλοβάτες της Εκκλησίας των πρώτων δεκαετιών. Ο Πέτρος κι ο Παύλος μιλούν κι ενεργούν ως απόστολοι κι όχι ως φιλόσοφοι, ως διδάσκαλοι κοινωνικών θεωριών. Αµφότεροι, µαζί και µε τους άλλους απόστολους, αντιπροσωπεύουν το Χριστό εσταυρωµένο και αναστηµένο. Ο λόγος που τους έχει εµπιστευθεί επικυρώνεται από σηµεία του Θεού. Το θάρρος, το κουράγιο τους δεν είναι κάτι που έχει µια ψυχολογική εξήγηση. Γνωρίζουν ότι πάνε ενάντια στο ρεύµα και το πράττουν µε παρρησία ακόµα και µπροστά στους πιο απόλυτους άρχοντες, αρχιερείς, πρεσβυτέρους, φαρισαίους, κυβερνήτες και υπάτους.
Παραµένοντας όρθιοι µπροστά στους ισχυρούς µε τα ίδια λόγια που παρουσιάζονται στο πλήθος, ενισχυµένοι από το Άγιο Πνεύµα. Η συνεκτική τους δύναµη, αυτή που ιδρύει την Εκκλησία και την αδελφοσύνη όλων των ανθρώπων, προέρχεται από το Άγιο Πνεύµα. Αυτοί οικοδόμησαν την πρώτη Εκκλησία μας, σε αυτούς ανήκει ο αίνος, η προσευχή και η τιμή!

Στην τιμή των 2,9€

Τα σχόλια είναι κλειστά.