Ειδησεογραφικό site

Έκαναν στάχτη τον καταυλισμό της Μόριας γιατί συνελήφθη μετανάστης

53

Εκτεταμένες ήταν οι καταστροφές που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη όταν πρόσφυγες που διαβιούν εκεί έβαλαν φωτιά σε κοντέινερ προσπαθώντας να τα κάψουν.

Oλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας όταν δυνάμεις της Αστυνομίας επέδωσαν σε μετανάστη από την Αϊτή που διέμενε στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου στη Μόρια, απορριπτική απόφαση του αιτήματος ασύλου που είχε υποβάλλει σε δεύτερο βαθμό.

Ετσι, εκείνος έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο προαναχωρησιακό κέντρο προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της επανεισδοχής του στην Τουρκία.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια σύλληψης του μετανάστη, Αφρικανοί κυρίως μετανάστες πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς και κατάφεραν να αποσπάσουν από τα χέρια των αστυνομικών το μετανάστη.

Επομένως εισέβαλαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη.

Τότε ομάδες μεταναστών έβαλαν φωτιές ξέσπασαν σε διάφορα σημεία του Κέντρου, ενώ δεν επέτρεπαν την είσοδο και την ανάπτυξη αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων ενώ η αστυνομία προέβη και στη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου ο απολογισμός ήταν πέντε ολοσχερώς καμένα κοντέινερ, δυο με σημαντικές ζημιές από τη φωτιά και ένα με ζημιές από πέτρες.

Παράλληλα κάηκαν δυο σκηνές που χρησιμοποιούντο ως αποθήκες ενώ ολοσχερώς, καταστράφηκε μια μεγάλη τέντα διαστάσεων 400 τετραγωνικών μέτρων που λειτουργούσε ως χώρος αναψυχής όσων διέμεναν στον καταυλισμό.

Να σημειωθεί ότι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως οικογένειες με παιδιά εγκατέλειψαν για λόγους ασφάλειας τον καταυλισμό και προσέφυγαν στα γύρω κτήματα.

Τέλος, τα στελέχη της πυροσβεστικής αποχώρησαν από το χώρο όταν δέχθηκαν επίθεση με πέτρες ενώ ζημιές υπέστη και όχημα της πυροσβεστικής.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.