Ειδησεογραφικό site

Δίκες σε συνθήκες «χαμάμ» καταγγέλλουν δικαστικοί υπάλληλοι

31

Υποστηρίζουν ότι Εφετείο, Πρωτοδικείο Αθηνών και πολλά δικαστήρια έχουν μετατραπεί σε «καζάνι της κολάσεως», αφού οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι 40ο βαθμοί Κελσίου και οι συνθήκες εργασίας απάνθρωπες

Τον υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Παρασκευόπουλο καλούν οι δικαστικοί υπάλληλοι  να δώσει λύση στην ανυπαρξία ψυκτικών μηχανημάτων τόσο στο Εφετείο και το Πρωτοδικείο Αθηνών, όσο και σε πολλά άλλα δικαστήρια ανά την Επικράτεια, τα οποία  έχουν μετατραπεί  κυριολεκτικά  σε «καζάνι της κολάσεως», αφού οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι 40ο βαθμοί Κελσίου και οι συνθήκες εργασίας απάνθρωπες.

Η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ δικαστικών υπαλλήλων (ΔΑΚΕ – ΟΔΥΕ) σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης  και οι λοιποί συναρμόδιοι, αφού έλυσαν τα προβλήματα της χώρας, αφού θα επιταχύνει  τη Δικαιοσύνη, χωρίς υπαλλήλους και υποδομές, θα πρέπει πλέον να σταθούν δίπλα μας και σε πιο «ασήμαντα» θέματα, όπως οι συνθήκες εργασίας δικαστικών υπαλλήλων, δικαστικών λειτουργών, δικηγόρων και διαδίκων».

Όπως υπογραμμίζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, «στο Εφετείο Αθήνας, στο Πρωτοδικείο  Αθήνας και σε πάρα πολλά δικαστικά κτήρια της χώρας, με θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου δε λειτουργεί ή υπολειτουργεί το όποιο σύστημα ψύξης (όπου υπάρχουν)».

Στο Εφετείο Αθηνών, τονίζεται στην ανακοίνωση,  εκκρεμεί καιρό τώρα, η τοποθέτηση συντηρητή «με αποτέλεσμα το κτήριο να είναι κυριολεκτικά «καζάνι της κολάσεως»», ενώ  στο Πρωτοδικείο Αθηνών υπάρχουν κτήρια που αγνοούν τι σημαίνει κλιματισμός (όπως είναι τα  κτήρια 8, 12 και 13) με αποτέλεσμα «οι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να εργάζονται σε συνθήκες «σάουνας ή χαμάμ»».

Οι δικαστικοί υπάλληλοι καλούν τον κ. Παρασκευόπουλο «να αναλογιστεί επιτέλους τις ευθύνες του και να δώσει λύση σε πιο απλά πράγματα της καθημερινότητας μας, αφού ήδη έλυσε τα σύνθετα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.