Ειδησεογραφικό site

Διγλωσσία ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τις «βολές» κατά του Ισραήλ μετριοπαθής στήριξη στο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

70

Τακτική ήπιας προσέγγισης και συστάσεις αυτοσυγκράτησης και στις δύο πλευρές από την κυβέρνηση μετά τη σφαγή στη Γάζα – Καταδίκη σε σκληρό ύφος του Ισραήλ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος

Την διπλή γλώσσα επιστρατεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και στο ζήτημα της φονικής επίθεσης ισραηλινών στρατευμάτων στην λωρίδα της Γάζας που προκάλεσε τον θάνατο 59 Παλαιστίνιων και στον τραυματισμό 2.700 ατόμων.

Η κυβέρνηση αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών επιλέγει την ήπια προσέγγιση της διπλωματικής οδού συστήνοντας και στις δύο πλευρές αυτοσυγκράτηση.

Την ίδια ώρα προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει διαφορετική γραμμή, καταδικάζοντας με σκληρό ύφος το κράτος του Ισραήλ. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κυβερνητικού κόμματος Φωτεινή Βάκη κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης στην Ολομέλεια της Βουλής επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «Δεν χωρά τακτική ίσων αποστάσεων. Να βγει ψήφισμα και από την βουλή των Ελλήνων». Επίσης, η κυρία Αννέτα Καββαδία μίλησε για «δολοφονική επίθεση από τον ισραηλινό στρατό» ενώ καταδίκασε τις τακτικές των «ίσων αποστάσεων» που «εξισώνουν τον θύτη με το θύμα».

Η ανακοίνωση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: «Ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση του στρατού του ισραηλινού κράτους κατά διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας, περιλαμβάνει την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και παιδιών, καθώς και σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών.

H διεθνής κοινότητα, είδε με φρίκη και αποτροπιασμό τη χτεσινή ημέρα, που έχει γραφτεί ήδη με μελανά χρώματα στην παγκόσμια ιστορία και θα επιδεινώσει την σταθερότητα στην περιοχή.

Ασφαλώς χρειάζονται πρωτοβουλίες από την πλευρά του ΟΗΕ και της ΕΕ και επικράτηση της δικαιοσύνης και της ειρήνης. Στηρίζουμε την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου θα συνυπάρχει ειρηνικά με το κράτος του Ισραήλ»

Τα σχόλια είναι κλειστά.