Ειδησεογραφικό site

Διευθυντής FT: Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το βουνό χρέους

3.072

«Η έξοδος είναι απλά ακόμη ένα προσωρινό αντίδοτο για να καλυφθεί ο ανεύθυνος δανεισμός των ευρωπαϊκών τραπεζών», σημειώνει στο tweet του ο Λάιονελ Μπάρμπερ

Με αιχμηρή διάθεση απάντησε ο διευθυντής των Financial Times, Λάιονελ Μπάρμπερ, στο χθεσινό πανηγυρικό tweet του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με αφορμή τη λήξη του τρίτου ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

«Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το βουνό του χρέους της. Η έξοδος είναι απλά ακόμη ένα προσωρινό αντίδοτο για να καλυφθεί ο ανεύθυνος δανεισμός των ευρωπαϊκών τραπεζών. Η Ελλάδα μπορεί να υπήρξε διεφθαρμένη ως το κόκαλο (όπως είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός της, Ανδρέας Παπανδρέου), αλλά οι Ελληνες δεν άξιζαν αυτή την αντιμετώπιση. Ετσι εξηγείται, εν μέρει, γιατί η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι τόσο αντιδημοφιλής, σημείωσε ο Μπάρμπερ.

Λίγο νωρίτερα ο Ντόναλντ Τουσκ είχε συγχαρεί με στόμφο (και στα ελληνικά) την Ελλάδα για το τέλος του προγράμματος, τονίζοντας στο Twitter: «Τα καταφέρατε! Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και τον λαό της για το τέλος του προγράμματος οικονομικής βοήθειας. Με τεράστιες προσπάθειες και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη κερδίσατε το αύριο».

Lionel Barber

@lionelbarber

Greece will never repay its mountain of debt. This is more extend and pretend to cover up for European banks who lent irresponsibly. Greece may have been “corrupt to the bone” (ex PM A Papandreou), but Greeks did not deserve this treatment. Explains (partly) why EU so unpopular

Donald Tusk

@eucopresident

You did it! Congratulations to Greece and its people on ending the programme of financial assistance. With huge efforts and European solidarity you seized the day.

Τα σχόλια είναι κλειστά.