Ειδησεογραφικό site

Διατάχθηκε ΕΔΕ μετά τις δηλώσεις συνδικαλιστών για τα επεισόδια στο Πρωτοδικείο

152

Αναταράξεις προκαλεί στην Αστυνομία ο ξυλοδαρμός αστυνομικών στο Πρωτοδικείο –ΕΔΕ διέταξε ο αρχηγός του Σώματος και την ανέθεσε σε αντιστράτηγο

Σοβαρές αναταράξεις προκαλούν στην ΕΛΑΣ τα επεισόδια που έγιναν τη Δευτέρα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας με αστυνομικούς που ήταν μάρτυρες σε εκδικαζόμενη υπόθεση να πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού από αντιεξουσιαστές και μάλιστα τρεις να καταλήγουν στο νοσοκομείο.

Ενα εικοσιτετράωρο μετά τα ντροπιαστικά για την ΕΛΑΣ επεισόδια, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και δημόσιες καταγγελίες για τις επιχειρησιακές εντολές προς τους αστυνομικούς από συνδικαλιστές, ο αρχηγός της Αστυνομίας, Αρ. Ανδρικόπουλος, διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ, παράλληλα με την έρευνα που είχε ανακοινωθεί ήδη από χθες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η Ενορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε ο κ.Ανδρικόπουλος και μάλιστα ανατέθηκε σε αντιστράτηγο, εξετάζει τρία σημεία:

1. Τη συνολική επιχειρησιακή αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων στο Πρωτοδικείο.
2. Τις συνθήκες τραυματισμού των αστυνομικών.

3.Τα περί εντολών να μη γίνουν συλλήψεις.

Τις καταγγελίες ότι υπήρξαν τέτοιες εντολές τις έκαναν δημόσια συνδικαλιστές αστυνομικοί οι οποίοι, όπως φαίνεται από τη διατύπωση της ΕΔΕ, βρίσκονται να ελέγχονται για το γεγονός ότι έκαναν δηλώσεις. Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες των αστυνομικών τέθηκαν υπόψη της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, στην συνέντευξή της στο Open, η οποία αρνήθηκε ότι η ηγεσία του υπουργείου πολιτική και φυσική δίνει τέτοιες εντολές και κάλεσε τους αστυνομικούς να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να προσέχουν τον εαυτό τους, προκειμένου να μην πέφτουν θύματα αντιεξουσιαστών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.