Ειδησεογραφικό site

Χάρης Δούκας: Πρόγραμμα για φύτευση 25.000 δένδρων και «ψυχρά» υλικά στους δρόμους της Αθήνας

45

Ο καθηγητής του ΕΜΠ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων πιστεύει ότι το πλάνο του μπορεί να φέρει πράγματι θετικές «ανατροπές» στην Αθήνα, δηλώνει ότι είναι έτοιμος να το υλοποιήσει και υπογραμμίζει στους συνομιλητές του ότι διαθέτει μια άξια ομάδα στελεχών και ειδικών στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα» που μπορεί να κάνει άμεσα, τα πρώτα και τα επόμενα, αποφασιστικά βήματα.

Duke

Το όλο πλάνο και ειδικά οι πέντε βασικές δεσμεύσεις για την «επόμενη μέρα» στην Αθήνα θα παρουσιαστούν από τον κ. Δούκα αύριο στις 7.30 το απόγευμα κατά την κεντρική εκδήλωση στο περίπτερο του συνδυασμού στην Πλατεία Κοραή, όπου θα πλαισιώνεται από τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους. Ποιες είναι αυτές οι πέντε μεταξύ άλλων δεσμεύσεις, όπως τις περιγράφει ο υποψήφιος Δήμαρχος, Χάρης Δούκας;

1.  Βιώσιμη πόλη

Εφαρμόζουμε άμεσο πρόγραμμα φύτευσης 25.000 δέντρων σε βάθος πενταετίας και δημιουργούμε συμπαγείς χώρους πρασίνου.

Χρησιμοποιούμε ψυχρά υλικά σε οδοστρώσεις για μείωση της αισθητής θερμοκρασίας τις μέρες καύσωνα κατά 3-5 βαθμούς Κελσίου.

Κατασκευάζουμε ένα πυκνό δίκτυο με δημόσιες βρύσες για πόσιμο νερό και εγκαθιστούμε σκίαστρα αναμονής και ξεκούρασης σε δημόσιους χώρους, όπως η Ακρόπολη.

2. Η ασφάλεια

Εκτός από την βελτίωση της αστυνόμευσης, την εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας Δημοτικής αστυνομίας – ΕΛ.ΑΣ και την ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας με προσλήψεις, ασφάλεια στην πόλη είναι και ο επαρκής φωτισμός, η απελευθέρωση του δημόσιου χώρου, οι μεικτές χρήσεις και η κοινωνική πρόνοια.

Μια γειτονιά που σφύζει από ζωή, είναι μια ασφαλής γειτονιά, γι’ αυτό διοργανώνουμε στις ανοικτές πλατείες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

3. Καθαριότητα

Προωθούμε την Ανακύκλωση με αποδοτικές εκστρατείες ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των δημοτών, ειδικά των μαθητών, και υλοποιούμε εθελοντικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης, με παροχή από τον Δήμο αντίστοιχων κάδων.

Επεκτείνουμε τον καφέ κάδο στο 100% του Δήμου από το 2024. Εάν είχε ήδη συμβεί αυτό, τότε τουλάχιστον 50.000 τόνοι σκουπίδια θα γίνονταν εδαφοβελτιωτικό υψηλής ποιότητας και θα εξοικονομούσαμε περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

4.  Περιβάλλον

Στόχος μας είναι η θωράκιση της Αθήνας απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι πλημμύρες. Καθαρίζουμε όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων και καταγράφουμε για πρώτη φορά την επάρκεια των υφιστάμενων δικτύων ομβρίων υδάτων. Κατασκευάζουμε νέα τεχνικά έργα ανάσχεσης των έντονων πλημμυρικών φαινομένων και έργα ορεινής υδρονομίας στα βουνά και τους λόφους της Αττικής.

Ιδρύουμε ενεργειακές κοινότητες, με σκοπό να δώσουμε φθηνή ηλεκτρική ενέργεια σε 50 χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά, καθώς και σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες του Δήμου.

5. Οι υποδομές

Επενδύουμε στη βελτίωση των υποδομών του δήμου και βάζουμε τέλος στους πειραματισμούς και την αλόγιστη σπατάλη δημοσίου χρήματος. Εφαρμόζουμε εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων, ώστε κανένα παιδί να μην κάνει ξανά μάθημα σε κοντέινερ.

Η Αθήνα έχει 1 παιδική χαρά για κάθε 8.000 κατοίκους (σύνολο, μόλις 81). Ο στόχος είναι να αποκτήσει κάθε μία από τις 129 γειτονιές της Αθήνας τουλάχιστον μία παιδική χαρά. Αυξάνουμε, επίσης, τον αριθμό παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Αξιοποιούμε τα δημοτικά κτίρια για την δημιουργία Youth Hubs στα οποία οι νέοι 12-18 ετών θα συναντώνται γύρω από κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Επιλαμβανόμαστε των εγκαταλελειμμένων και ετοιμόρροπων κτιρίων που αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών και εστίες μόλυνσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.