Ειδησεογραφικό site

Ατελείωτα ρουσφέτια Πολάκη: Προσέλαβε και υπάλληλο ελαιοτριβείου ως διευθυντή στο νοσοκομείο Σαντορίνης

70

Στη θέση του Διοικητικού Διευθυντή – Ως υποδιευθυντής διοικητικής υπηρεσίας προσελήφθη υπάλληλος με προϋπηρεσία σε εργοστάσιο με λαμπτήρες

«Απίστευτα ρουσφέτια Πολάκη» στο Νοσοκομείο Σαντορίνης μέσω της θυγατρικής του υπουργείου Υγείας ΑΕΜΥ Α.Ε., καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομέωνν Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Η τοποθέτηση του συμβούλου, τα τελευταια δυο χρόνια, του αναπληρωτή υπουργου Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, τουιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ κ. Μπάμπη Πανοτόπουλου στη θέση του αντιπροέδρου της ΑΕΜΥ Α.Ε. και παράλληλα εντεταλμένου για θέματα διοίκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική αλλά δεν είναι η μοναδική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ, ως Διοικητικό Διευθυντή η ΑΕΜΥ Α.Ε. προσέλαβε υπάλληλο με προϋπηρεσία σε εργοστάσιο με λαμπτήρες και στη θέση του Υποδιευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας προσέλαβε υπάλληλο με προϋπηρεσία στο λαδεμπόριο (υπάλληλος ελαιοτριβείου). Οι προκάτοχοί τους ήταν πρόσωπα που είχαν επιλέγει και πάλι από την ΑΕΜΥ ΑΕ με σύμβαση ενός έτους, λίγο πριν από τον Ιούλιο του 2016 που έγιναν τα πανηγυρικά εγκαίνια παρουσία και του Πρωθυπουργού.

«Οι  συμβάσεις που υπέγραψαν οι επιλεγέντες ήταν για ένα συν ένα χρόνο. Το έργο τους κρίθηκε πετυχημένο και προοριζόταν όπως έλεγε ο πρώην Πρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε. να ηγηθούν Διοικητικά του Νοσοκομείου Σαντορίνης. Ωστόσο απολύθηκαν» επισημαινει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Ανάλογη πορεία είχε και η οικονομολόγος κυρία Κατερίνα Μαυρικακη, η οποία στις 18/10/2016 με απόφαση του κ. Πολάκη ανέλαβε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης ως Αντιπρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε.

Τον Ιανουάριο 2018 με απόφαση Πολάκη απολύθηκε η κυρία Μαυρικάκη  και αντικαταστάθηκε με τον σύμβουλο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, μετακλητό υπάλληλο του Υπουργείου Υγείας κ. Μπάμπη Πανοτόπουλο, ο οποίος όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ «είναι ιδιοκτήτης Συνεργείου μοτοσυκλετών και τη μόνη προϋπηρεσία που διαθέτει είναι ως μηχανικός μοτοσυκλετών. Αλλά είναι ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, «η ΑΕΜΥ Α.Ε. προσέλαβε ικανότατο στέλεχος ως Υποδιευθύντρια Οικονομικού του Νοσοκομείου τον Ιανουάριο του 2017 με ένα χρόνο σύμβαση την κυρία Λιάμπα. Τον Σεπτέμβριο 2017 πριν λήξει η σύμβασή της την απέλυσαν για να προσλάβουν άλλη υπάλληλο στέλεχος της τοπικής ΣΥΡΙΖΑ».

Κατόπιν όλων αυτών των ανακατατάξεων η ΠΟΕΔΗΝ διερωτάται τι πρόκειται να συμβεί τον ερχόμενο Μάιο οπότε λήγουν οι συμβάσεις 130 υπαλλήλων  του Νοσοκομείου.  «Τι θα γίνει με αυτούς τους υπαλλήλους; Θα απολυθούν για να προσληφθούν οι κολλητοί του κου Πολάκη; Και μετά αναρωτιούνται γιατί το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα» σχολιάζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει με νόημα μια τοποθέτηση στην ΑΕΜΥ ΑΕ που έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας πριν από λίγες εβδομάδες: «απελύθη και ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε και τοποθετήθηκε εκλεκτός του κου Πολάκη.  Η σύζυγος του κου Φλαμπουράρη, η κυρία Ευσταθία Πανοτοπούλου. Η μόνη που δεν αντικαταστάθηκε τον Μάη του 2016 από την Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Συνωνυμία ή στενή συγγένεια με τον κο Πανοτόπουλο Χαράλαμπο, επικεφαλής του Νοσοκομείου Σαντορίνης;».

Τα σχόλια είναι κλειστά.