Ειδησεογραφικό site

Απεγκλωβίστηκαν οι κτηνοτρόφοι στην Δάφνη Φθιώτιδας

98

Μετά από αρκετές ώρες μάχης με τον χιονιά τα συνεργεία της Περιφέρειας κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους τέσσερις κατοίκους που ήταν εγκλωβισμένοι στην Δάφνη Φθιώτιδας εδώ και ημέρες.

Όπως είναι γνωστό οι κτηνοτρόφοι βρίσκονταν 4,5 χλμ. μακριά από το χωριό, σε σταυλικές εγκαταστάσεις και παρέμειναν εκεί χωρίς να διαθέτουν ηλεκτρονικό ρεύμα.

Όπως μεταδίδει το Lamianow.gr τα εκχιονιστικά μηχανήματα προσέγγισαν το μεσημέρι της Τετάρτης τη Δάφνη Φθιώτιδας, εκεί όπου εγκλωβισμένοι παρέμεναν ο κτηνοτρόφος, η σύζυγος του και ένα ακόμη ζευγάρι.

Τέσσερα εκχιονιστικά μηχανήματα συνέβαλαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού με επικεφαλή τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θανάση Καρακάντζα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλά σημεία το χιόνι ξεπερνούσε τα δύο μέτρα και για τα τελευταία 11 χιλιόμετρα χρειάστηκαν περίπου πέντε ώστε να ανοίξει ο δρόμος! Συν τις άλλοις το έργο των διασωστικών συνεργείων έγινε ακόμη πιο δύσκολο από την συνεχόμενη χιονόπτωση.

Σημειωτέον πως οι κτηνοτρόφοι είχαν προειδοποιηθεί με το πέρας του προηγούμενου κύματος κακοκαιρίας ώστε να απομακρυνθούν από το σημείο αλλά αποφάσισαν να μείνουν στο σημείο παρά την δυσμενή… μετεωρολογική πρόβλεψη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.