Ειδησεογραφικό site

Απέρριψε ο Γαβρόγλου την τροπολογία των «28» – Την χαρακτηρίζει κάτι σαν δελτίο τύπου

87

Κάτι σαν δελτίο Τύπου χαρακτήρισε την τροπολογία των 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία ο κ. Κώστας Γαβρόγλου, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή του να μην την κάνει αποδεκτή.

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, υποστήριξε ότι η βουλευτική ρύθμιση στοχεύει στο να διευκρινιστούν όσα ήδη ισχύουν.

«Η τροπολογία είναι μία δήλωση αυτού που ισχύει σήμερα για τα πειθαρχικά» είπε αρχικά ο κ. Γαβρόγλου, για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως «έχει ήδη βγει δελτίο Τύπου από το υπουργείο Παιδείας, που διευκρινίζει αυτό που ισχύει. Η τροπολογία ήθελε απλώς να διευκρινίσει επαρκώς αυτό που ισχύει, γιατί είχε υπάρξει σύγχυση».

Από την άλλη ωστόσο, ορισμένοι βουλευτές που υπογράφουν την προτεινόμενη ρύθμιση έχουν διαφορετική άποψη και ενδεχομενως να εμμείνουν σε αυτή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

«Ανταρσία» από 28: Ζητούν κατάργηση διάταξης του μνημονίου που ψήφισαν

Πρόκειται για τη ρύθμιση που απελευθερώνει τις απολύσεις εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία και που οι ίδιοι ψήφισαν πριν λίγες μέρες – Η Τασία Χριστοδουλοπούλου είχε δηλώσει «παρών»

Την κατάργηση της ρύθμισης που απελευθερώνει τις απολύσεις εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία και που οι ίδιοι ψήφισαν πριν από μια εβδομάδα ζητούν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσαν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο ψηφίζεται σήμερα.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές με την πρότασή τους ζητούν την τροποποίηση του άρθρου 56 του μνημονίου που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη ώστε τα πειθαρχικά παραπτώματα εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών, να κρίνονται από τριμελή Επιτροπή που συγκροτείται από πρωτοδίκες και έναν εκπρόσωπο της ΟΙΕΛΕ.

Υπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη διάταξη είχε δηλώσει «παρών» η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουν την επαναφορά της εν λόγω αρμοδιότητας στα αρμόδια Πειθαρχικά όργανα, δηλαδή, στα υπηρεσιακά συμβούλια, υποστηρίζοντας στην αιτιολογική έκθεση ότι: «τα πειθαρχικά παραπτώματα αφενός δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, αφετέρου αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων».

Την τροπολογία υπογράφουν οι: Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιώργος Ακριώτης, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελένη Αυλωνίτου, Άννα Βαγενά, Φωτεινή Βάκη, Γεωργία Γεννιά, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Κώστας Δουζίνας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ,  Νίκος Θηβαίος, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Χρυσούλα Κατσαβριά, Τάσος Κουράκης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Ζωή Λιβανίου, Θανάσης Μιχελής, Θέμης Μουμουλίδης, Γιώργος Πάντζας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Ριζούλης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη, Νίκος Φίλης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.