Ειδησεογραφικό site

«Άνοιγμα» Τραμπ στους μουσουλμάνους

2.166

Θα παραθέσει στο Λευκό Οίκο δείπνο ιφτάρ-στο πνεύμα του Ραμαζανιού

«Άνοιγμα» στους Μουσουλμάνους κάνει τις τελευταίες ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ παραθέτοντας στο Λευκό Οίκο δείπνο ιφτάρ, στο πνεύμα του Ραμαζανιού.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN,o πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα παραθέσει δείπνο στο Λευκό Οίκο αυτή την εβδομάδα για τον εορτασμό του ιερού μήνα των Μουσουλμάνων,του Ραμαζανιού.

Το ιφτάρ έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο «Politico, το οποίο επισημαίνει ότι ο κατάλογος των προσκεκλημένων δεν έχει δοθεί προς το παρόν στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, οι μουσουλμάνοι δεν επιτρέπεται να τρώνε ή να πίνουν από την αυγή μέχρι το σούρουπο. Στις ΗΠΑ υπάρχουν περίπου 3,4 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι,πριν από οκτώ ημέρες ο Τραμπ εξέπληξε τους δημοσιογράφους όταν ευχήθηκε «εξ ονόματος του αμερικανικού λαού καλό Ραμαζάνι σε όλους τους μουσουλμάνους», καλώντας τους να αποκρούσουν τη βία που κηρύσσουν οι εξτρεμιστές και να εργαστούν για την ειρήνη.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο Τραμπ ήταν ιδιαίτερα εχθρικός απέναντι στους μουσουλμάνους. Μετά την εκλογή του προσπάθησε δύο φορές να εφαρμόσει μέτρα για να περιορίσει τη μετανάστευση στις ΗΠΑ προσώπων από έξι μουσουλμανικές χώρες ώστε να εμποδιστούν οι «ισλαμιστές τρομοκράτες» να μπουν στη χώρα. Τα δύο διατάγματά του για τη μετανάστευση απορρίφθηκαν από τα αμερικανικά δικαστήρια.

Στο μήνυμά του για το Ραμαζάνι ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας: «Φέτος, η γιορτή (του Ραμαζανιού) ξεκινά ενώ θρηνούμε για τα αθώα θύματα των βάρβαρων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία και την Αίγυπτο, αχρείων πράξεων που είναι ευθέως αντίθετες με το πνεύμα του Ραμαζανιού. Τέτοιες ενέργειες απλώς ενισχύουν τη βούλησή μας να εξολοθρεύσουμε τους τρομοκράτες και τη διεστραμμένη ιδεολογία τους», ανέφερε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.